Avižinių miltų blynai su pienu

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 25min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • avižinių miltai
     300 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • pienas
     750 ml
  • aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • klevų sirupas arba medus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • kepimo milteliai
     1 arbat. šaukštelis (-iai)

Patiekimui:

  • šviežios uogos
      patiekiant
  • medus arba klevų sirupas
      patiekiant
  • natūralus jogurtas
      patiekiant

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dubenyje išplakite kiaušinius su klevų sirupu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pusę pieno, gerai išmaišykite. Taip išvengsite gumuliukų. Supilkite likusį pieną, išmaišykite. Stebėkite tešlą, nes avižiniai miltai labai greitai išbrinksta, todėl likusį pieno kiekį reguliuokite patys. Tešla turi būti kaip įprastų miltų tešla lietiniams. Supilkite aliejų ir viską gerai išmaišykite.

 Įkaitinkite keptuvę, patepkite aliejumi ir kepkite lietinius. 

Avižinius blynus patiekite su šviežiomis uogomis, jogurtu arba medumi, klevų sirupu.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!