Austrės su svogūnais ir raudonojo vyno actu arba Keptos austrės su džiūvėsėliais

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Austrės su svogūnais ir raudonojo vyno actu arba Keptos austrės su džiūvėsėliais

Ingredientai

Austrėms su svogūnais ir raudonojo vyno actu:

  • austrės
     12 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • cukrus
     2 šaukštelis (-iai)
  • raudonojo vyno actas
     6 šaukštas (-ai)
  • šviežiai malti juodieji pipirai
     1 žiupsnelis

Keptoms austrėms su džiūvėsėliais

  • austrės
     12 vnt.
  • malti džiūvėsėliai arba tarkuotas batonas
     4 šaukštas (-ai)
  • sviestas (arba sviestas be laktozės „Zero Lactose“)
     50 g
  • aštrus tabasko padažas
      4 lašai
  • citrina
     0.25 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Austrėms su svogūnais ir raudonojo vyno actu
Smulkiai supjaustykite svogūną ir sumaišykite su cukrumi, raudojono vyno actu bei žiupsneliu pipirų. Palikite pastovėti apie 10 minučių. Prieš pat patiekdami į stalą padažą supilkite į austrių geldeles.

Keptoms austrėms su džiūvėsėliais
Atsargiai atverkite austres ir pjaukite per pagrindinį nervą. Nupilkite dalį sulčių, bet ne visas. Pašaukite į įkaitintą 230 °C laipsnių orkaitę ir kepkite 5–6 minutes. Kol kepa, ištirpinkite sviestą, suberkite džiūvėsėlius, įlašinkite aštraus tabasko padažo ir citrinos sulčių. Pakepkite 3 minutes.
Iš orkaitės ištraukite austres, apiberkite džiūvėsėliais ir patiekite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas