Ant grotelių kepta lašiša su skrudintų kukurūzų salsa

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Ant grotelių kepta lašiša su skrudintų kukurūzų salsa

Ingredientai

Ryžiai:

  • virti ryžiai
      4 porcijos

Kukurūzų salsa:

  • virti (gali būti konservuoti) kukurūzai
     340 g
  • aliejus
     1 šaukštelis (-iai)
  • žalioji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • raudonieji pomidorai
     2 vnt.
  • avokadai
     2 vnt.
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • druska ir pipirai
     1 žiupsnelis
  • kalendra
      ryšulėlis

Lašiša:

  • 4 gabaliukai lašišos filė
     500 g
  • aliejus
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Jei naudosite šaldytą lašišą, ją atšildykite. Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Kukurūzų salsa: virtus kukurūzus (jei naudosite konservuotus, juos nusunkite)  paskrudinkite keptuvėje, įpylę 1 arbatinį šaukštelį aliejaus.

Perpjaukite aitriąją papriką perpus, išvalykite sėklas ir smulkiai sukapokite. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite  su skrudintais kukurūzais ir sukapota aitriąja paprika.

Perpjaukite avokadus, išimkite iš jų kauliukus, išgremžkite minkštimą ir susmulkinkite jį kubeliais. Avokadų minkštimą sumaišykite su kukurūzais ir pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir, jei reikia, pipirais. Apibarstykite stambiai supjaustyta kalendra.

Lašiša: aliejumi apšlakstytą lašišą kepkite ant grotelių apytiksliai po 2 minutes iš abiejų pusių. Pagardinkite druska ir pipirais. Lašišą patiekite su ryžių garnyru ir salsa.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis