Ananasų pyragas

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Ananasų pyragas

Ingredientai

Pyrago tešla

  • Sviestas RIMI
     150 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     100 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     300 g
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)

Įdaras

  • Konservuotų ananasų gabaliukai sirupe RIMI
     450 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.
  • Grietinė RIMI
     200 g
  • Cukrus RIMI BASIC
     170 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)

Patiekti su

  • Vaniliniai ledai RIMI
      pagal skonį
  • Plakamoji grietinėlė
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nuostabiai skanus ir gaivus pyragas su šviežiu ananasų skoniu. Ananasų pyragas yra visų vertinamas desertas, tinkantis įvairioms progoms. Patiekite su ledais arba grietinėlės šlakeliu.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Pyrago tešla: Virtuviniame kombaine sumaišykite sviestą, cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Paskirstykite tešlą apie 24 cm skersmens pyrago formoje (apytiksliai 6 porcijoms).
Įdaras: Iš skardinės su ananasais išpilkite visas sultis. Sumaišykite kiaušinį, crème fraiche, cukrų, vanilinį cukrų ir ananasus.
Supilkite įdarą į pyrago formą. Kepkite orkaitės vidurinėje lentynoje apie 40 minučių.
Patiekti su:Patiekite pyragą šiek tiek atvėsusį su vaniliniais ledais arba lengvai plakta grietinėle. Galima įpilti šlakelį romo.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Bandelės su avietėmis

2h 30min • Lengvas

Matcha tiramisu

30min • Lengvas