Provanso žolelės

Pasaulio virtuvė • 2018 m. kovo 30 d.
Prancūzų mėgstamas žolelių mišinys šiandien minimas daugybėje receptų – nuo marinatų iki troškinių ir kepsnių. Šios žolelės itin universalios ir tinka mėsos, paukštienos, žuvies patiekalams, taip pat sūriams, salotoms paskaninti.

Pietų Prancūzijoje šios žolelės tradiciniams patiekalams naudojamos jau seniai. Mišinio pagrindą sudaro rozmarinai, čiobreliai ir laurų lapai – be jų mišinys negali pretenduoti į Provanso vardą.

Skirtingi gamintojai į mišinį dar deda:

• bazilikų

• levandų

• pankolių ir kitų priedų

Levandų mišinyje paprastai būna labai nedaug, o kartais apsieinama ir be jų. Norint sukurti tikrai gerą Provanso žolelių mišinį reikia kokybiškų komponentų. Todėl jei turite ūpo ir laiko, pabandykite jį susimaišyti patys, naudodami atskiras rinktines žoleles. Be to, jei kurios nors iš sudėtinių mišinio dalių labai nemėgstate, pasiruošite savą Provanso žolelių variantą.

Jei maišysite sausas žoleles, siūlome receptą: visų sudėtinių dalių berkite po arbatinį šaukštelį:

• rozmarinų

• lauro lapų miltelių

• čiobrelių

• bazilikų

• mairūnų

• levandų

• pankolių sėklų miltelių

Tuos pačius prieskonius galite susimaišyti ir šviežius – ypač, jei auginate juos ant palangės. Gurmanai su tokiomis žolelėmis pasigamina ir aromatinio aliejaus. Pabandykite, o kaip sekėsi – parašykite mums!


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.