Egzotiška žvėriena

Pasaulio virtuvė • 2018 m. kovo 29 d.
Vis daugiau žmonių mėgaujasi egzotiškos žvėrienos delikatesais. Užaugusių laukinėje Pietų Amerikos, Afrikos, Australijos, Šiaurės Amerikos gamtoje gyvūnų mėsa yra sveikesnė nei auginamų ūkiuose. Žvėriena yra labai maistinga ir skani.

Pusantrų metų Nilo upės krokodilo mėsa yra nepaprastai švelni ir sultinga – tikras delikatesas. Skonis primena paukštieną. Todėl krokodilienai paruošti tinka beveik visi paukštienos patiekalų receptai. Tam nereikia daug laiko, mėsa ypač tinka kepsniams gaminti ar kepti ant grotelių. Be to, krokodilienos galima įsigyti jau paruoštos su derančiais prieskoniais.

Stručių mėsos skonis primena jautieną arba briedieną. Beje, šios paukštienos asortimentas didžiausias iš visų egzotiškos mėsos rūšių: nuo filė iki subproduktų.

Afrikos savanoje sumedžiotų antilopių mėsa – dovana pikantiško skonio mėgėjams. Savana niekada nebuvo tręšiama jokiomis dirbtinėmis ar cheminėmis medžiagomis. Antilopių mėsa yra nepaprastai švelnaus, pikantiško skonio, tamsiai raudonos spalvos.

Norėtumėte pabandyti strutienos? Štai paprastas, bet pikantiškas strutienos troškinys.

Reikės (4 porcijos):

600 g strutienos filė,

200 g raudonųjų paprikų,

salierų stiebų,

svogūnų laiškų,

morkų,

sojų daigų,

sojų padažo, druskos, juodųjų pipirų, aliejaus.

Gaminimas

Strutienos filė supjaustoma šiaudeliais ir pakepinama aliejuje. Iš raudonųjų paprikų išimamos sėklos ir paprikos supjaustomos skiltelėmis, o salierų stiebai, morkos – rombais. Daržovės truputį apkepinamos, viskas sudedama prie mėsos.

Beriami prieskoniai. Pabaigoje sudedami sojų daigai, pilama sojų padažo.


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.