Su kuo valgomi ridikai?

Apie maistą • Kovas 30
Ši senovės kinų ir egiptiečių pamėgta daržovė paplito visame pasaulyje, o į Lietuvą atkeliavo iš Rusijos. Japonai šiais ridikais mėgaujasi ir per pusryčius, ir per vakarienę, o prancūzai juos naudoja netgi karštiems patiekalams. Šiandien lietuvių namuose dažniau vartojami termiškai neapdoroti ridikai, nors mūsų proseneliai ridikų ir ropių į troškinius tikrai dėdavo.

SALOTOS

Raudonieji ridikėliai mūsų kraštuose – ne naujiena. Kebliau, kai tenka gaminti baltuosius ar juoduosius ridikus.

Taigi baltieji ridikai skaniai dera su

• morkomis, saliero šaknimi (jos dėkite daug mažiau negu ridiko), porais, svogūnų galvomis ir laiškais, šviežiu arba raugintu agurku;

•šviežiais krapais, petražolėmis, skrudintomis saulėgrąžų sėklomis;

• majonezo, grietinės, citrinos ir aliejaus, jogurto ar austrių padažu.

Galite paragauti ir juodojo ridiko salotų, pavyzdžiui, su marinuotais grybais. Supjausčius griežinėliais jį reikia apkepinti aliejuje, o atvėsusį sumaišyti su grybais ir svogūnais, pagardinti aliejaus ar majonezo padažu.

KARŠTIEJI PATIEKALAI

• Pabandykite baltojo ridiko įtarkuoti baigdami virti vištienos sriubą su kitomis daržovėmis. Japonai baltojo ridiko deda ir į kitas mėsiškas ar jūros gėrybių sriubas.

• Virtų baltųjų ridikų galite ragauti ir kaip šilto užkandžio. Supjaustę plonais griežinėliais, ištroškinkite su sviestu ir keliais šaukštais vandens. Baigdami troškinti, pabarstykite šaukšteliu miltų, paskaninkite druska, pipirais, smulkintomis petražolėmis ir krapais, pavirkite dar keletą minučių ir patiekite su virtomis bulvėmis.

• Baltuoju ridiku galite paskaninti ir jautienos troškinį su aitriaisiais pipirais, morkomis, imbierais, česnakais. Ridiką sudėkite baigdami troškinti mėsą ir pavirkite dar apie 10 minučių.


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.