„Rimi“ griliaus iššūkį priėmusiam Merūnui Vitulskiui maisto gaminimas – lyg meditacija

Apie maistą • 2021 m. Birželis 17 d.
Trečiosios „Rimi“ vasaros laidos „Grilink viską, net muziką!“ svečias Merūnas Vitulskis kartu su kulinarinės laidos vedėju Vidu Bareikiu nėrė į tikrą egzotiką ir šį kartą ragavo „Rimi“ šefo ant griliaus keptas Viduržemio jūros gėrybes, tinkančias atostogų prie jūros ir naujų skonių išsiilgusiems gurmanams. Anot šefo V. Nadzeikos, jūros gėrybes kepti ant griliaus labai paprasta, o gardžiais rezultatais mėgausitės vos per keletą minučių. Kol šefas sukosi prie griliaus, laidos pašnekovai kalbėjosi apie vasarą, muziką ir šeimą jungiančias maisto gaminimo tradicijas.
 

Vasaros planuose – laikas šeimai ir muzika

Gamindami „Grilink viską, net muziką!“ laidos metu Vidas Bareikis ir Merūnas Vitulskis kalbėjosi apie vasaros planus ir muziką. Atlikėjas atskleidė, kad ši vasara bus darbinga, jo laukia spektakliai ir premjeros, būsimi tarptautiniai turai ir nauji vaidmenys, o taip pat – naujų dainų kūrimas ir albumo įrašinėjimas. Jau birželio pabaigoje operos solistas pagaliau galės vėl žengti ant scenos ir to laukia su dideliu nekantrumu.

„Gera po tiek daug laiko vėl grįžti į sceną, tai – nuostabus jausmas! Tačiau yra ir šiek tiek baimės bei jaudulio, nes viskas vėl lyg pirmą kartą. Keista po tiek laiko vėl stoti prieš žiūrovus“, – pasakoja atlikėjas, šiuo metu besiruošiantis operos „Bohema“ premjerai Valdovų rūmuose.

Šią vasarą Merūnas planuoja praleisti su šeima ir skirti daugiau laiko poilsiui gamtoje.

„Su šeima turėsime puikias atostogas Lietuvoje – aktyviai leisime laiką, plauksime baidarėmis, stovyklausime gamtoje. Norisi išnaudoti kiekvieną vasaros dieną, nes rugsėjį į mokyklą pradės eiti vienas mūsų sūnus. Taigi, šią vasarą spausime iki šimto ir bandysime visi kartu praleisti kuo daugiau laiko“, – savo šeimos vasaros planus atskleidžia M. Vitulskis.

Maistas padeda kurti tradicijas

Laidos metu atlikėjas Merūnas Vitulskis prisipažino, kad maistas jo gyvenime užima labai svarbią vietą – padeda suburti šeimą ir kurti tradicijas. Namuose daug gamina tiek jis, tiek žmona ir mylimi sūnūs.

„Gaminame pagal įkvėpimą ir dažnai su žmona vienas kitą keičiame virtuvėje – stengiamės atrasti naujų ir įdomių receptų, o tada juos ištobulinti. Pagaminus receptą kelis kartus atsiranda įgūdžiai, tad turime tokių „auksinių“ receptų, kuriuos gamini ir žinai, kad rezultatas visada bus puikus. Maisto gaminimas man lyg meditacija“, – pasakoja dainininkas.

Operos solistas laidoje atskleidė, kad vienas mėgstamiausių jo patiekalų yra jūros gėrybės.

„Esu didelis jūros gėrybių mėgėjas. Man dažnai tenka keliauti po Viduržemio jūros šalis, turėjau galimybę pragauti jūros gėrybių tiek Ispanijoje, tiek Italijoje. Manau, kad bendras darbas ir maistas padeda kurti ryšį. Šeima man yra svarbiausia, šią vertybę atsinešiau iš savo vaikystės. Su vaikais ir šeima į mano gyvenime atėjo prasmė, be jų neįsivaizduoju savo kasdienybės“, – atvirauja M. Vitulskis.

Laidos filmavimo metu svečias džiaugėsi, kad „Rimi“ šefas pasidalijo naudingais patarimais, kaip teisingai paruošti jūros gėrybes, jog jos neišsausėtų ar neperkeptų, mat Viduržemio jūros gėrybių kepimo specifika išties skiriasi nuo mėsos.

„Daugelį jūros gėrybių reikia kepti labai trumpai, ant didelės kaitros ir aukštesnės temperatūros, stengiantis neperkepti, nes priešingu atveju maistas bus sausas, lyg guminis“, – sako V. Nadzeika.

Žuvį reikėtų kepti truputį ilgiau, ant vidutinės kaitros ugnies, o daržoves, kaip ir jūros gėrybes, šefas rekomenduoja kepti ant didesnės kaitros.

„Kepdami daržoves jas iš abiejų pusių aptepkite aliejaus marinatu, kurį lengvai pasigaminsite iš česnakų, balzamiko acto, rozmarinų, raudonėlių, kapotų petražolių, druskos ir pipirų“, – pataria grilio specialistas.

Svarbiausia – kokybė

Merūnas Vitulskis laidos metu prisipažino, kad į „Rimi“ parduotuvę, kuri yra šalia jų namų, užsuka dažnai, nes ten randą platų asortimentą ir kokybiškas prekes. Taupydamas laiką atlikėjas iš „Rimi“ asortimento renkasi ir jau gaminimui paruoštą linijos „Mano dienai“ produkciją, kuri ypač pasiteisina vasaros sezono metu, savaitgaliais leidžiant laiką gamtoje.

„Mums svarbu greitai pasigaminti maistą ir sutaupyti laiko, nes tiek mano vaikai, tiek ir žmona labai nekantrūs“, – juokauja atlikėjas.

Trečiąją „Rimi“ vasaros projekto „Grilink viską, net muziką!“ laidą kviečiame žiūrėti čia

Šefas Vidas Nadzeika dalijasi patiekalo receptu, kurį paruošite išties lengvai ir greitai bei atkreipia dėmesį, kad dalį jau kepimui paruoštų gaminių galite rasti „Rimi“ „Mano dienai“ asortimente.

Viduržemio jūros gėrybių ir žuvų rinkinys šeimai

Gaminimo laikas: 1 val.

Patiekalui reikės:

280 g šviežių baltakojų blyškiųjų krevečių

3 paprastųjų vilkešerių

1 kg kalmarų filė

1 kg paprastųjų midijų

2 cukinijų

2 baklažanų

2 paprikų

200 ml alyvuogių aliejaus

6 skiltelių česnako

2 šaukštų balzaminio acto

2 šaukštų kapotų petražolių

1 šaukštelio rozmarino

1 šaukštelio raudonėlio

druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, druską, pipirus, tarkuotą česnaką, kapotas petražoles, rozmariną ir raudonėlį.
  2. Pirmiausia ant griliaus iškepkite paprikas. Iškeptas paprikas įdėkite į indą, sandariai uždarykite ir palaikykite apie 30 minučių. Paprikas išimkite iš indo, nuimkite odelę, pašalinkite sėklytes.
  3. Cukinijas, baklažanus supjaustykite griežinėliais. Daržovių vieną pusę ištepkite pasigamintu prieskonių aliejumi, dėkite ant įkaitintų grotelių ir kepkite kelias minutes. Daržoves apverskite ant kitos pusės, vėl ištepkite prieskonių aliejumi ir kepkite kelias minutes.
  4. Kalmarus supjaustykite 1–1,5 cm storio lazdelėmis.
  5. Jūrų gėrybes ir žuvis prieš dėdami ant kaitros patepkite prieskoniniu aliejumi. Pakepkite iš vienos pusės, apverskite, patepkite prieskoniniu aliejumi ir dar pakepkite, kol gražiai apskrus.
  6. Ant didelio padėklo išdėliokite jūrų gėrybes, žuvis, keptas daržoves. Patiekalą galite patiekti su pesto padažu.
  7. Naudokite konditerinį teptuką tepdami prieskoniniu aliejumi daržoves ir jūrų gėrybes.
  8. Jūrų gėrybes kepkite 3–5 minutes. Vilkešerius kepkite apie 15 minučių.

Populiarūs straipsniai