Estetika lėkštėje: žiedinis kopūstas ROMANESCO

Apie maistą • Kovas 29
Gražūs daiktai traukia, bet ir šiek tiek baugina. Tačiau gražuolių romanesco iš žiedinių kopūstų giminės bijoti tikrai neverta. Gaminti juos nereikia jokių specialių įgūdžių, o valgyti – labia skanu.

Įspūdingos išvaizdos daržovė kopūstinių evoliucijoje galėtų užimti laiptelį tarp brokolio ir paprasto žiedinio kopūsto, tačiau yra šiek tiek švelnesnio skonio.

Iš Šiaurės Italijos kilusi daržovė gali būti vartojama ir žalia, ir apdorota: virta, kepta, marinuota, tačiau bet kokia forma ji nepaprastai papuošia patiekalą – o juk valgyti pradedame akimis. Kopūstas romanesco lengvai pritaikomas įvairiems patiekalams, todėl jis labai pagelbės ir nedidelio biudžeto pietums – pavyzdžiui, derinyje su makaronais. Aišku, šį egzotišką augalą galima derinti ir su ne mažiau egzotišku maistu, pavyzdžiui, retomis žuvimis.

Gaminant romanesco apdorojami panašiai, kaip ir kiti jo giminaičiai – pirmiausiai nuimami lapai ir išpjaunami stori kotai, paliekama tik žiedynus. Tuomet žiedynai išskirstomi į smulkesnius panašaus dydžio žiedynėlius, kad visi vienodai virtų arba keptų. Dabar belieka susirasti receptą pagal savo skonį. Jei norite ragauti žalią, rekomenduojame salotas su sūriame vandenyje pamirkytais, žiedais pjaustytais raudonaisiais svogūnais, alyvuogėmis, kaparėliais ir citrinų bei aliejaus padažu. O jei pageidaujate greito karšto užkandžio, išbandykite romanesco su pomidorų, česnakų, aitriųjų pipirų, alyvuogių aliejaus ir parmezano padažu makaronams.


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.