Žuvies takai

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Žuvies takai

Ingredientai

Ingredientai:

  • kukurūzų krepšeliai
     12 vnt.
  • žuvies filė (tinka menkė, plekšnė, tilapija)
     800 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • takų prieskoniai
     1 pakuotė (-ės)
  • gvakamolė (maždaug iš 2 avokadų)
     12 šaukštas (-ai)
  • raudonasis svogūnas
     0.5 vnt.
  • pomidorai
     3 vnt.
  • aisbergo salotos
     0.5 vnt.
  • kalendros
     20 g
  • žaliosios citrinos
     2 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

 Žuvies filė paskaninkite takų prieskoniais. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir dėkite žuvį kepti. Apkepkite iš abiejų pusių po 2–4 min. 

 Salotas susmulkinkite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais, kalendras sukapokite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite kubeliais. 

 Imkite kukurūzų krepšelius, dėkite į juos menkę, salotas, gvakamolę, svogūną, kalendras, pomidorus. 

 Žaliąsias citrinas supjaustykite ketvirčiais ir prieš pradėdami valgyti takus, apšlakstykite juos citrinų sultimis.
 

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas