Vištiena su traškiomis daržovėmis

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 30min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • japoniško sojų padažo
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • aitriosios paprikos miltelių
     1 žiupsnelis (-iai)
  • aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • skysto medaus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • vištienos šlaunelės
     8 vnt.
  • ryžių (arba kitų kruopų)
     4 porcija (-os)
  • agurko
     0.5 vnt.
  • morka
     1 vnt.
  • ridikėlių
     125 g
  • grietinės
     100 g
  • sezamo sėklų
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • druskos ir pipirų
     1 žiupsnelis (-iai)

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 225˚C.

Vištiena: 

sumaišykite sojų padažą su aitriosios paprikos milteliais, aliejumi ir medumi. Apvoliokite vištieną šiame mišinyje ir įdėkite ją į karščiui atsparų indą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes arba iki tol, kol jos vidinė temperatūra pasieks 82°C. Protarpiais apverskite.

Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.

Daržovės: 

nulupkite agurką ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. Nulupkite morką ir taip pat supjaustykite ją plonais griežinėliais (galite su bulvių skustuku). Nuplautus ridikėlius irgi supjaustykite griežinėliais.

Sumaišykite daržoves su grietine. Paskrudinkite sezamo sėklas sausoje keptuvėje ir apibarstykite jomis daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais.

Patiekite vištieną su daržovėmis ir ryžiais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.