džiovinti baravykai arba džiovintos valgomosios dantenės (shitake)
60g
alyvuogių aliejus
3šaukštas (-ai)
valgomieji svogūnėliai
40g
česnakas
2skiltelės
cukrus
0.5šaukštas (-ai)
lauro lapai
2vnt.
obuolių actas
1šaukštas (-ai)
sojų padažas
1šaukštas (-ai)
misas
2šaukštas (-ai)
rozmarinas
1 šaukštas sukapotų
šviežias šalavijas
keli lapeliai
švieži čiobreliai
11 šaukštas sukapotų
graikiniai riešutai
85g
virti lęšiai
250g
druska ir pipirai
pagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Grybus užmerkite iš vakaro.
Nuluptus ir susmulkintus česnaką ir valgomąjį svogūnėlį, cukrų, lauro lapus suberkite į įkaitintą su aliejumi keptuvę. Pakepkite maišydami apie 5 minutes. Suberkite grybus, dar pakepkite 3–4 minutes. Įpilkite obuolių acto, sojų pada-žo, suberkit kapotas žoleles. Išmaišykite ir kepkite 2–3 minutes, kol grybai suminkštės.
Graikinius riešutus stambiai sukapokite ir pakepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 8–10 minučių. Kepintus riešutus, misą ir virtus lęšius įmaišykite į grybus. Išimkite lauro lapus.
Viską perpilkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Jei užtepėlė labai tiršta, įpilkite 1–2 šaukštus atvėsusio virinto vandens.
Užtepėlę paskaninkite druska ir pipirais.
Sudėkite į stiklainius ir sandariai uždarykite.
Užtepėlę patiekite su skrudinta duona arba krekeriais.