Ingredientai
Biskvitui
-
Aguonos RIMI300 g
-
Cukrus RIMI250 g
-
Kiaušiniai A klasė M vidutiniai 15 kiaušinių RIMI8 vnt.
-
Manai50 g
-
Kvietiniai miltai RIMI 405D50 g
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
Sulaistymui
-
Brendis (galima keisti stipria juodąja arbata)50 ml
-
Vanduo50 ml
Kremui
-
Šviežias sūris RIMI450 g
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 % rieb.300 ml
-
Cukrus RIMI150 g
-
Citrinos žievelė ir sultys1 vnt.
Spanguolių sluoksniui
-
Greitai užšaldytos laukinės spanguolės RIMI150 g
-
Cukrus RIMI75 g
-
Cinamonas1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Papuoš bet kurį Kalėdų stalą ir garantuojame, neliks nė trupinėlio ir neatsiginsit komplimentų!
Purus ir drėgnas aguonų biskvitas, turtingas skoniu, bet gaivus kremas ir vos vos cinamonu kvepiantis plonytis spanguolių sluoksnis, suteikiantis tortui “cinkelį”.
Smagu, kad net ir stalo pažibą gaminant galima sutaupyti. Tortui rinkis „Rimi“ privačios etiketės produktus - kaina draugiška, o kokybė nė trupučio nenukenčia!
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 3val. arba per naktį. Gerai nusausinkite ir sumalkite.
Trynius išplakite su cukrumi iki beveik baltos masės. Įmaišykite aguonas ir visus sausus ingredientus.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Kepkite 180C orkaitėje 40-50min (barbenant pirštais į viršų turėtų būti duslus garsas). Pilnai atvėsinkite.
Spanguoles pavirkite su cukrumi ir cinamonu 10-15min. Gerai sutrinkite blenderiu ir atvėsinkite.
Biskvitą pjaukite į 3 dalis, jas sulaistykite brendžio ir vandens mišiniu.
Grietinėlę išplakite iki purios ir gan standžios masės. Išplakite visus likusius kremo ingredientus. Švelniai įmaišykite grietinėlę.
Sluoksniuokite tortą – biskvitas, trečdalis kremo, 4-5a.š. spanguolių tyrės. Pakartokite dar kartą. Uždėkite likusį biskvitą ir kremą.
Skaniausias kitą dieną, bet galima valgyti ir po 1-2val. Puoškite aguonomis ir spanguolėmis prieš patiekiant.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.