Tortas su aguoniniu biskvitu

  • Gaminimas 6h 5min
  • Vidutinis
Tortas su aguoniniu biskvitu
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Ingredientai

Biskvitui

  • Aguonos RIMI
     300 g
  • Cukrus RIMI
     250 g
  • Kiaušiniai A klasė M vidutiniai 15 kiaušinių RIMI
     8 vnt.
  • Manai
     50 g
  • Kvietiniai miltai RIMI 405D
     50 g
  • Kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)

Sulaistymui

  • Brendis (galima keisti stipria juodąja arbata)
     50 ml
  • Vanduo
     50 ml

Kremui

  • Šviežias sūris RIMI
     450 g
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 % rieb.
     300 ml
  • Cukrus RIMI
     150 g
  • Citrinos žievelė ir sultys
     1 vnt.

Spanguolių sluoksniui

  • Greitai užšaldytos laukinės spanguolės RIMI
     150 g
  • Cukrus RIMI
     75 g
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Papuoš bet kurį Kalėdų stalą ir garantuojame, neliks nė trupinėlio ir neatsiginsit komplimentų!

Purus ir drėgnas aguonų biskvitas, turtingas skoniu, bet gaivus kremas ir vos vos cinamonu kvepiantis plonytis spanguolių sluoksnis, suteikiantis tortui “cinkelį”.

Smagu, kad net ir stalo pažibą gaminant galima sutaupyti. Tortui rinkis „Rimi“ privačios etiketės produktus - kaina draugiška, o kokybė nė trupučio nenukenčia!

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 3val. arba per naktį. Gerai nusausinkite ir sumalkite.
Trynius išplakite su cukrumi iki beveik baltos masės. Įmaišykite aguonas ir visus sausus ingredientus.
Baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Kepkite 180C orkaitėje 40-50min (barbenant pirštais į viršų turėtų būti duslus garsas). Pilnai atvėsinkite.
Spanguoles pavirkite su cukrumi ir cinamonu 10-15min. Gerai sutrinkite blenderiu ir atvėsinkite.
Biskvitą pjaukite į 3 dalis, jas sulaistykite brendžio ir vandens mišiniu.
Grietinėlę išplakite iki purios ir gan standžios masės. Išplakite visus likusius kremo ingredientus. Švelniai įmaišykite grietinėlę.
Sluoksniuokite tortą – biskvitas, trečdalis kremo, 4-5a.š. spanguolių tyrės. Pakartokite dar kartą. Uždėkite likusį biskvitą ir kremą.
Skaniausias kitą dieną, bet galima valgyti ir po 1-2val. Puoškite aguonomis ir spanguolėmis prieš patiekiant.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis