Šventinis pyragas su mango ir aviečių kremu

  • Gaminimas 1h 15min
  • Vidutinis
Šventinis pyragas su mango ir aviečių kremu

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Miltai
     250 g
  • Sviestas
     80 g
  • Šaltas vanduo
     40 g
  • Druska
      žiupsnelis

Ingredientai įdarui:

  • Persikai
     6 vnt.
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Cukrus
     150 g
  • Sviestas
     150 g
  • Šviežias sūris
     150 g
  • Kvietiniai miltai
     40 g
  • Migdolų riekelės
     100 g

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros.

Dubenyje sumaišykite miltus su kambario temperatūros sviestu, įpilkite šalto vandens ir įberkite druskos. Tešlą gerai išminkykite ir padėkite į vėsią vietą 30 minučių.

Paruoštą tešlą išklokite 18 cm skersmens kepimo inde, iš anksto suteptame riebalais.

Persikus nuplaukite ir pašalinkite jų kauliukus. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite juos ant tešlos pagrindo.

Paruoškite kremą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir minkštu sviestu. Suberkite miltus ir palengva maišykite iki vientisos masės. Galiausiai įmaišykite migdolų riekeles. Pasilikite truputį riekelių papuošimui.

Supilkite kremą ant paruošto tešlos pagrindo ir sudėtų persikų.

Uždenkite pyragą folija ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Nuimkite foliją ir leiskite pyragui gražiai apskrusti.

Kai pyragas iškeps, atvėsinkite ir patiekite jį tik visiškai šaltą. Karšto pyrago vidurys, tikėtina, bus skystas.
Skanaus!

Panašūs receptai