Špinatų salotos su uogomis bei braškių ir imbiero užpilu

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Špinatai
     240 g
  • Gervuogės
     125 g
  • Šilauogės
     150 g
  • Karijos
     100 g

Ingredientai padažui:

  • Braškės
     5 vnt.
  • Citrinos žievelės
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Alyvuogių aliejus
     60 ml
  • Apelsinas (sultims)
     1 vnt.
  • Medus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • Imbiero šaknis
     0,5 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Padažas:

Pašalinkite braškių kotelius ir lapelius, nupjaustykite kietas viršūnėles. Braškes nuplaukite ir sudėkite į mažą trintuvą kartu su nulupta imbiero šaknimi.

Išspauskite apelsino sultis. Jas pilkite į mažą trintuvą per koštuvą, kad nepatektų minkštimo likučių.

 Nulupkite citrinos žievelės geltonąją dalį, nes balta žievelės dalis suteiks kartumo. Ją taip pat įdėkite į trintuvą. Supilkite medų ir alyvuogių aliejų. Trinkite, kol gausite vientisą masę. Paragaukite ir paskaninkite prieskoniais.

Padažą per koštuvą supilkite į dubenėlį. Atvėsinkite šaldytuve.

Patiekimas: 

Perplautus ir išdžiovintus špinatų lapelius ir uogas sudėkite į didelę salotų lėkštę. Tada suberkite gervuoges, šilauoges ir karijas. Gerai išmaišykite.

Prieš patiekdami, įdėkite tik pusę padažo ir išmaišykite. Kitą pusę padažo sudėkite priš pat vagydami. Gerai išmaišykite. 

Pastaba: Jeigu visą padažą sudėsite per anksti, špinatų lapeliai suglebs.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.