Šokoladinė babka

  • Gaminimas 5h 40min
  • Sudėtingas
Šokoladinė babka
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Ingredientai

  • Kvietiniai miltai RIMI
     200 g
  • Viso grūdo dalių rugių miltai
     80 g
  • Cukrus RIMI
     60 g
  • Druska
     5 g
  • Tirpiosios mielės
     7 g
  • Pienas
     170 ml
  • Kiaušiniai
     1 vnt.
  • Sviestas RIMI
     130 g
  • Išlukštenti lazdynų riešutai RIMI
     150 g
  • Įvairių augalų žiedų medus RIMI
     100 g
  • Juodasis šokoladas RIMI
     60 g
  • Vanduo
     35 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Velykoms siūlome kepti šokoladinę babką! Įdaro pagrindą sudaro lazdyno riešutai ir šokoladas, tad jis labai sodraus skonio. Tik perspėju - pavargti truputį reiks, bet rezultatas yra vertas kiekvienos minutės!

Pasiruoškit įdarą. 180 laipsnių orkaitėje 8 min pakepinkite lazdynus. Pilnai atvėsinkite, nulupkite, sumalkite kombainu iki riešutų kremo (bet kad dar išliktų tirštokas).
Sudėkit medų, sviestą, šokoladą ir druską, vėl malkite. Jei gavote tolygų kremą, plona srovele supilkite pašildytą pieną. Jei atsiskyrė riebalai (matyt, kombainas labai įkaitino riešutus), plona srovele pilkite ŠALTĄ pieną vis maldami. Pamažu masė susijungs. Perkelkit į šaldytuvą mažiausiai 3 val.
Tešlai sumaišykite visus produktus, išskyrus sviestą.
Perkelkit ant stalviršio, sudėkit kubeliais pjaustytą sviestą ir pradėkit minkyti. Minkykit bent 10 min, kol masė taps gražiu rutuliuku (pradžioj atrodys kaip „pliurzė“, neišsigąskit ir minkykite). Kildinkit šiltai apie 1,5 val.
Kepimo formą patepkite sviestu (galima pabarstyti manais).
Iškočiokite didelį tešlos stačiakampį. Tepkite šaltą kremą, vyniokite ritinį, pjaukite išilgai pusiau, supinkite ir kelkite į formą - dirbkite greitai, nes atšilęs kremas skystės! Ir neišsigąskit netvarkos - pakilusi babka pagražės.
Pakildinkite 1 val. ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 min. Kol kepa, užvirinkite sirupą ir supilkite ant dar karštos babkos viršaus.

Panašūs receptai

Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Tortas su aguoniniu biskvitu

6h 5min • Vidutinis
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė