Sluoksniuotas imbierinis desertas

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Sluoksniuotas imbierinis desertas

Ingredientai

  • ŽIEMOS Vynas
     100 ml
  • Greitai užšaldytos šilauogės RIMI
     250 g
  • Imbieriniai sausainiai ICA
     150 g
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI, 30 % rieb.
     200 ml
  • Varškė RIMI, 9 % rieb.
     3 šaukštas (-ai)
  • Cukrus RIMI
     3 šaukštas (-ai)
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Imbieriniai sausainiai papuošimui
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Uogas sudėkite į dubenį ir užpilkite karštu vyno gėrimu.

Palikite įsigerti apie 30 min.

Imbierinius sausainius susmulkinkite nedideliais gabalėliais.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.

Įmaišykite varškę.

Jei pageidaujate, į kremą galite įpilti ir karšto vyno.

Į stiklines išdėliokite sutrintus meduolius, ant viršaus uždėkite karštame vyno gėrime pamirkytas uogas, o po to – kremą.

Sluoksniuokite, kol taurė prisipildys.

Padėkite į šaldytuvą 1-3 valandoms arba patiekite iš karto.

Patiekdami papuoškite meduoliais.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė