Širdies formos pavlova

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas
Širdies formos pavlova

Ingredientai

Pagrindas

  • Kiaušinių baltymai
     6 vnt.
  • Cukraus milteliai
     300 g
  • Bulvių krakmolas
     2 šaukštas (-ai)
  • Baltojo vyno actas RIMI
     2 šaukštas (-ai)

Geltonas kremas

  • Kiaušinio tryniai
     6 vnt.
  • Apelsinai (žievelės, sultys)
     2 vnt.
  • Cukrus RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Bulvių krakmolas
     1 šaukštas (-ai)

Baltas kremas

  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     120 g
  • Kreminis sūris
     400 g
  • Cukraus milteliai
     2.5 šaukštas (-ai)

Papuošimui

  • Braškės
     400 g

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.

Baltymus išplakite su cukraus milteliais.

Plakite elektriniu mikseriu maksimaliu greičiu apie 10 minučių.

Įkaitinkite orkaitę, su ventiliatoriumi iki 150 laipsnių.

Į išplaktą baltymą įpilkite krakmolo, išmaišykite.

Įpilkite acto, išmaišykite.

Ant kepimo skardos paklokite kepimo popierių. 

Iš baltymų masės, ant kepimo popieriaus suformuokite širdies formą.

Pašaukite į orkaitę, sumažinkite temperatūrą iki 110 laipsnių ir kepkite 1 valandą 20 minučių.

Kiaušinio trynys sumaišykite su bulvių krakmolu, cukrumi, apelsino žievele ir sultimis.

Grietinėlę pašildykite garų vonelėje, nuolat maišydami.

Kai kremas sutirštės, perkelkite į šaltą indą ir atvėsinkite.

Baltą kremą paruoškite sumaišę visus ingredientus.

Nuplaukite ir supjaustykite braškes.

Ant iškeptos širdelės sudėkite baltąjį kremą, papuoškite braškėmis ir geltonuoju kremu. 

Panašūs receptai

Baltasis tiramisu

12h 20min • Lengvas

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis

Matcha tiramisu

30min • Lengvas
Kotryna Remeikaitė
Ko nors skanaus