Širdies formos pavlova

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas
Širdies formos pavlova

Ingredientai

Pagrindas

  • Kiaušinių baltymai
     6 vnt.
  • Cukraus milteliai
     300 g
  • Bulvių krakmolas
     2 šaukštas (-ai)
  • Baltojo vyno actas RIMI
     2 šaukštas (-ai)

Geltonas kremas

  • Kiaušinio tryniai
     6 vnt.
  • Apelsinai (žievelės, sultys)
     2 vnt.
  • Cukrus RIMI
     1 šaukštas (-ai)
  • Bulvių krakmolas
     1 šaukštas (-ai)

Baltas kremas

  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     120 g
  • Kreminis sūris
     400 g
  • Cukraus milteliai
     2.5 šaukštas (-ai)

Papuošimui

  • Braškės
     400 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.

Baltymus išplakite su cukraus milteliais.

Plakite elektriniu mikseriu maksimaliu greičiu apie 10 minučių.

Įkaitinkite orkaitę, su ventiliatoriumi iki 150 laipsnių.

Į išplaktą baltymą įpilkite krakmolo, išmaišykite.

Įpilkite acto, išmaišykite.

Ant kepimo skardos paklokite kepimo popierių. 

Iš baltymų masės, ant kepimo popieriaus suformuokite širdies formą.

Pašaukite į orkaitę, sumažinkite temperatūrą iki 110 laipsnių ir kepkite 1 valandą 20 minučių.

Kiaušinio trynys sumaišykite su bulvių krakmolu, cukrumi, apelsino žievele ir sultimis.

Grietinėlę pašildykite garų vonelėje, nuolat maišydami.

Kai kremas sutirštės, perkelkite į šaltą indą ir atvėsinkite.

Baltą kremą paruoškite sumaišę visus ingredientus.

Nuplaukite ir supjaustykite braškes.

Ant iškeptos širdelės sudėkite baltąjį kremą, papuoškite braškėmis ir geltonuoju kremu. 

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas