
Šiltos sėklų ir kruopų salotos su daržovėmis, vištų šlaunelėmis ir jogurtu
-
Paruošimas 15min , Gaminimas 15min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
vištos šlaunelių filė600 g
-
rapsų aliejaus1 arbat. šaukštelis (-iai)
-
Druskos ir juodųjų pipirųpagal skonį
-
raudonųjų bolivinių balandų mišinio4 porcija (-os)
-
raudonojo svogūno1 vnt.
-
pomidorų2 vnt.
-
raudonosios paprikos1 vnt.
-
žiedinio kopūsto0.5 vnt.
-
cukrinių žirnių ūglių100 g
-
kalendros1 ryšulėlis (-iai)
-
citrinos1 vnt.
-
natūralaus jogurto200 g
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.
Vištiena:
Įdėkite šlauneles į karščiui atsparų puodą, patrinkite jas aliejumi ir pridėkite druskos ir pipirų.
Kepkite orkaitės viduryje tol, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.
Kruopų salotos:
Išvirkite bolivinių balandų mišinį pagal nurodymus ant pakuotės.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją gabaliukais. Žiedinius kopūstus supjaustykite mažais žiedynais, o žirnių ūglius -į 3 dalis.
Sumaišykite daržoves su bolivinėmis balandomis ir pridėkite druskos bei pipirų.
Pagardinimui:
Sukapokite arba stambiai supjaustykite kalendrą. Citriną supjaustykite skiltelėmis.
Patiekite vištieną su kruopų salotomis, jogurtu ir citrinos skiltelėmis, pabarstykite kalendra. Atidžiai patikrinkite bolivinių balandų mišinio sudėtį.
Patarimas:
Trumpai pakepinkite daržoves mažame alyvuogių aliejaus kiekyje, po to sumaišysite jas su bolivinėmis balandomis.