Šiltos sėklų ir kruopų salotos su daržovėmis, vištų šlaunelėmis ir jogurtu

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • vištos šlaunelių filė
     600 g
  • rapsų aliejaus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Druskos ir juodųjų pipirų
      pagal skonį
  • raudonųjų bolivinių balandų mišinio
     4 porcija (-os)
  • raudonojo svogūno
     1 vnt.
  • pomidorų
     2 vnt.
  • raudonosios paprikos
     1 vnt.
  • žiedinio kopūsto
     0.5 vnt.
  • cukrinių žirnių ūglių
     100 g
  • kalendros
     1 ryšulėlis (-iai)
  • citrinos
     1 vnt.
  • natūralaus jogurto
     200 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Vištiena: 

Įdėkite šlauneles į karščiui atsparų puodą, patrinkite jas aliejumi ir pridėkite druskos ir pipirų.

Kepkite orkaitės viduryje tol, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.

Kruopų salotos:

Išvirkite bolivinių balandų mišinį pagal nurodymus ant pakuotės.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją gabaliukais. Žiedinius kopūstus supjaustykite mažais žiedynais, o žirnių ūglius -į 3 dalis.

Sumaišykite daržoves su bolivinėmis balandomis ir pridėkite druskos bei pipirų.

Pagardinimui:

Sukapokite arba stambiai supjaustykite kalendrą. Citriną supjaustykite skiltelėmis.

 

Patiekite vištieną su kruopų salotomis, jogurtu ir citrinos skiltelėmis, pabarstykite kalendra. Atidžiai patikrinkite bolivinių balandų mišinio sudėtį.

Patarimas:

Trumpai pakepinkite daržoves mažame alyvuogių aliejaus kiekyje, po to sumaišysite jas su bolivinėmis balandomis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.