Šiltos sėklų ir kruopų salotos su daržovėmis, vištų šlaunelėmis ir jogurtu

  • Paruošimas 15min ,  Gaminimas 15min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • vištos šlaunelių filė
     600 g
  • rapsų aliejaus
     1 arbat. šaukštelis (-iai)
  • Druskos ir juodųjų pipirų
      pagal skonį
  • raudonųjų bolivinių balandų mišinio
     4 porcija (-os)
  • raudonojo svogūno
     1 vnt.
  • pomidorų
     2 vnt.
  • raudonosios paprikos
     1 vnt.
  • žiedinio kopūsto
     0.5 vnt.
  • cukrinių žirnių ūglių
     100 g
  • kalendros
     1 ryšulėlis (-iai)
  • citrinos
     1 vnt.
  • natūralaus jogurto
     200 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Vištiena: 

Įdėkite šlauneles į karščiui atsparų puodą, patrinkite jas aliejumi ir pridėkite druskos ir pipirų.

Kepkite orkaitės viduryje tol, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.

Kruopų salotos:

Išvirkite bolivinių balandų mišinį pagal nurodymus ant pakuotės.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją gabaliukais. Žiedinius kopūstus supjaustykite mažais žiedynais, o žirnių ūglius -į 3 dalis.

Sumaišykite daržoves su bolivinėmis balandomis ir pridėkite druskos bei pipirų.

Pagardinimui:

Sukapokite arba stambiai supjaustykite kalendrą. Citriną supjaustykite skiltelėmis.

 

Patiekite vištieną su kruopų salotomis, jogurtu ir citrinos skiltelėmis, pabarstykite kalendra. Atidžiai patikrinkite bolivinių balandų mišinio sudėtį.

Patarimas:

Trumpai pakepinkite daržoves mažame alyvuogių aliejaus kiekyje, po to sumaišysite jas su bolivinėmis balandomis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!