Šaldytas sūrio pyragas su apelsinais ir imbieriniais sausainiais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Šaldytas sūrio pyragas su apelsinais ir imbieriniais sausainiais

Ingredientai

  • plakamoji grietinėlė
     400 ml
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • cukrus Rimi
     200 g
  • Natūralus tepamas sūris
     400 g
  • apelsinas
     1.5 vnt.
  • imbieriniai sausainiai
     150 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Turėdami kalėdinį apelsinų skonio sūrio pyragą šaldiklyje pasiruošite šventei akimirksniu. Lieka tik išversti ant gražaus padėklo ir pabarstyti imbierinių sausainių trupiniais. Geriausias Kalėdų desertas!
Išplakite grietinėlę.
Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Išplakite trynius su cukrumi iki šviesios purios masės.
Įplakite tepamąjį sūrį ir smulkiai tarkuotą vieno apelsino žievelę (8 porcijoms).
Gerai išplakite kiaušinių baltymus. Atsargiai į mišinį supilkite grietinėlę, paskui kiaušinių baltymus.

Formos vidų (apie 1,5 l – 8 porcijoms) išklokite maistine plėvele. Supilkite tešlą į formą.

Sutrupinkite imbierinius sausainius. Pabarstykite formą trupiniais, dalį pasilikite papuošimui.
Palaikykite šaldiklyje ne trumpiau kaip 4 valandas.
Išimkite sūrio pyragą likus apie15 minučių iki patiekimo. Išverskite pyragą iš formos ant padėklo ir nuimkite maistinę plėvelę.
Papuoškite imbierinių sausainių trupiniais ir likusia apelsino žievele.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis