Rizotas su pankoliu ir kreivabudėmis

  • Paruošimas 25min ,  Gaminimas 20min
  • Vidutinis

Ingredientai

Rizotas

  • vandens
     1,3 l
  • daržovių sultinio kubeliai
     2 vnt.
  • šalotinis svogūnas
     1 vnt.
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • pankolis
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejaus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • rizoto ryžių
     4 porcija (-os)
  • baltojo vyno, skirto maisto ruošimui
     250
  • tarkuoto sūrio
     10

Kreivabudės

  • kreivabudžių
     150
  • alyvuogių aliejaus
     0,5 valg. šaukštas (-ai)
  • kedro riešutų
     70
  • druska ir juodieji pipirai
     
  • ryšulėlis petražolių
     1 vnt.
  • citrina
     1 vnt.

Salotos

  • vyšninių pomidorų
     250
  • salotinės sultenės
     65

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Gardus kreminis rizotas, pilnas įvairių skonių. Ryžiai verdami umami  („penktasis skonis“) pojūtį suteikiančiame sultinyje  tol, kol jie įgauna tinkamą konsistenciją, ir pagardinami sodraus skonio sūriu bei pankoliu, suteikiančiu ryžiams švelnų anyžių skonį. Galutinę išskirtinę naują skonio natą patiekalui suteikia keptos kreivabudės bei traškūs kedro riešutai. Patiekite ryžius su šviežiomis vyšninių pomidorų ir salotinės sultenės salotomis.

Rizotas: Užvirinkite vandenį ir sultinio kubelius puode ir laikykite vandenį šiltą (turima omeny, kad jis neatvėstų, nes reikės toliau šilto).

Nulupkite svogūną ir česnaką ir supjaustykite juos plonais griežinėliais. Nuplaukite pankolį ir supjaustykite jį juostelėmis.

Apkepkite svogūną, česnaką ir pankolį alyvuogių aliejuje dideliame puode keletą minučių. Pridėkite ryžių ir apkepkite dar keletą minučių. Įpilkite vyno.

Lėtai, po truputį, supilkite visą šiltą sultinį. Pildami reguliariai maišykite.

Paruoškite kreivabudes: Padalinkite grybus perpus ir apkepkite juos alyvuogių aliejuje keletą minučių ant stiprios ugnies. Pridėkite kedro riešutus ir pagardinkite druska ir pipirais.

Smulkiai supjaustykite petražoles. Sutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis iš citrinos.

Pridėkite citrinos sultis ir sūrį į šiltą rizotą ir sumaišykite.

Sumaišykite grybus su petražolėmis ir citrinos žievele.

Paruoškite salotas: Sudėkite perpus supjaustytus pomidorus į dubenėlį kartu su salotine sultene.

Patiekite rizotą su grybų mišiniu, pomidorais ir salotomis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.