Pupelių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

  • Gaminimas 18min
  • Lengvas
Pupelių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

Ingredientai

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     1 vnt.
  • saulėje džiovinti pomidorai (indeliuose aliejuje)
     100 g
  • baltosios pupelės (konservuotos)
     300 g
  • citrina
     0.5 vnt.
  • petražolės
     2.5 šaukštas (-ai)
  • čiobreliai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • šaltas virintas vanduo
     60 ml
  • druska ir šviežiai malti pipirai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kol pakeis spalvą. Tada sumeskite kapotus česnakus (2 skilteles) ir pakepkite dar 30 sek.

Prieš dėdami į trintuvą, supjaustykite pomidorus.

Išspauskite pusės citrinos sultis. Sumaišykite visus užtepėlės ingredientus su pakeptais svogūnais, česnakas ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite vandens (viso iškart nesupilkite, reguliuokite pagal konsistenciją). Pabarstykite druska, pipirais ir gerai išsukite.

Patarimas. Tinka valgyti su duonos skrebučiais arba jaunomis su lupena keptomis bulvytėmis.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas