Pupelių užtepėlė su saulėje džiovintais pomidorais

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 8min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • alyvuogių aliejus
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • saulėje džiovinti pomidorai (indeliuose aliejuje)
     100 g
  • konservuotos baltos pupelės
     300 g
  • citrina (sultims)
     0,5 vnt.
  • petražolės
     2,5 valg. šaukštas (-ai)
  • džiovinti čiobreliai
     0,25 arbat. šaukštelis (-iai)
  • šaltas virintas vanduo
     60 ml
  • druska ir šviežiai malti pipirai
     

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kol pakeis spalvą. Tada sumeskite kapotus česnakus ir pakepkite dar 30 sek.

Prieš dėdami į trintuvą, supjaustykite pomidorus.

Sumaišykite visus užtepėlės ingredientus su pakeptais svogūnais, česnakas ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia, įpilkite vandens (viso iškart nesupilkite, reguliuokite pagal konsistenciją). Pabarstykite druska, pipirais ir gerai išsukite.

Patarimas. Tinka valgyti su duonos skrebučiais arba jaunomis su lupena keptomis bulvytėmis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.