Popieriuje kepta menkė su smidrais, bulvėmis, žolelėmis ir citrina
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis

Ingredientai
-
Bulvės600 g
-
Svogūnai RIMI1 vnt.
-
Raudonoji aitrioji paprika1 vnt.
-
Ridikėliai125 g
-
Žalieji smidrai1 ryšulėlis (-iai)
-
Sviestas RIMI BASIC100 g
-
Įvairios žolelės1 ryšulėlis (-iai)
-
Citrinos1 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
-
Kepimo popierius RIMI
-
Menkės filė600 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bulves nuplaukite, nušveiskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Palikite jas šiek tiek atvėsti ir prireikus supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite svogūną skiltelėmis. Perpjaukite aitriąją papriką, išskobkite sėklas ir ją supjaustykite plonomis juostelėmis. Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis.
Nupjaukite apatinę smidrų dalį. Smidrus supjaustykite gabalėliais ir kelias minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.
Sviestą sumaišykite su aitriąja paprika, žolelėmis, nutarkuota žievele ir išspaustomis citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves, svogūnus, ridikėlius ir šparagus paskleiskite ant dvigubo šlapio kepimo popieriaus. Ant daržovių padėkite menkę ir žolelių sviesto. Sulenkite popierių iki maišelio formos, sutvirtinkite segtukais. Kepkite ant grotelių apie 15 minučių.