Popieriuje kepta menkė su šparagais, bulvėmis, žolelėmis ir citrina

  • Gaminimas 1h
  • Vidutinis
Popieriuje kepta menkė su šparagais, bulvėmis, žolelėmis ir citrina

Ingredientai

  • Šviežios bulvytės
     600 g
  • Raudonieji svogūnai
     1 vnt.
  • Raudonoji aitrioji paprika
     1 vnt.
  • Ridikėliai
     8 vnt.
  • Ekologiški žalieji smidrai I LOVE ECO
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Sviestas RIMI BASIC
     100 g
  • supjaustytų žolelių (petražolių, laiškinių česnakų, raudonėlių, rozmarinų) mišinys
     100 g
  • Citrinos
     1 vnt.
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Kepimo popierius RIMI
     8 vnt.
  • Menkės filė
     600 g

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Rekomenduojama patiekti su ką tik nuskintais šviežiais laiškiniais česnakais, petražolėmis bei citrina, trupučiu aitriosios paprikos ir sviesto. Puikiai tinka ant grotelių kepamų rūšių žuvims (menkėms ar lašišoms). Vasariškai gaivi vakarienė tiek kasdienai, tiek vakarėliui.
Bulves nuplaukite, nušveiskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Palikite jas šiek tiek atvėsti ir prireikus supjaustykite gabaliukais. Nulupkite ir supjaustykite svogūną skiltelėmis. Perpjaukite aitriąją papriką, išskobkite sėklas ir ją supjaustykite plonomis juostelėmis. Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis.

Nupjaukite apatinę smidrų dalį. Smidrus supjaustykite gabalėliais ir kelias minutes pavirkite pasūdytame vandenyje.

Sviestą sumaišykite su aitriąja paprika, žolelėmis, nutarkuota žievele ir išspaustomis citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais.

Bulves, svogūnus, ridikėlius ir šparagus paskleiskite ant dvigubo šlapio kepimo popieriaus. Ant daržovių padėkite menkę ir žolelių sviesto. Sulenkite popierių iki maišelio formos, sutvirtinkite segtukais. Kepkite ant grotelių apie 15 minučių.

Panašūs receptai

Žalios lašišos tartaras

45min • Vidutinis