Pikantiškas Artimųjų Rytų morkų humusas

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 5min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • morkos
     250 g
  • grynas alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • virtų avinžirniai
     200 g
  • tahinio (sezamų) pasta
     40 g
  • citrinos sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • šaltas vanduo
     60 ml
  • rūkytų aitriųjų paprikų milteliai
     0,125 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • šviežios petražolės
      žiupsnelis (-iai)
  • agurkas
     1 vnt.
  • morka
     2 vnt.
  • tortilijų paplotėliai
     2 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami kepkite supjaustytas morkas, kol suminkštės (~ 6 min.). Sumeskite kapotus česnakus ir pakepkite dar 1 min. Gautą masę suverskite į elektrinį trintuvą.

Sudėkite virtus avinžirnius, tahinio pastą, aitriąją papriką, druską, pipirus, supilkite citrinos sultis, vandenį ir viską sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos. Supilkite likusį aliejų ir dar pamaišykite.

Humusą sudėkite į dailų dubenėlį ir papuoškite kapotomis petražolėmis. Patiekite su juostelėmis supjaustytais agurkais, morkomis ir skrudinta, trikampėliais suraikyta tortilija.

1 patarimas. Ant humuso viršaus galite pabarstyti kepintų kedrinių pinijų.
2 patarimas. Humusą galite patiekti su paprikų juostelėmis ar salierų stiebais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai