Pikantiškas Artimųjų Rytų morkų humusas

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 5min
  • Lengvas

Ingredientai

Ingredientai:

  • morkos
     250 g
  • grynas alyvuogių aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • virtų avinžirniai
     200 g
  • tahinio (sezamų) pasta
     40 g
  • citrinos sultys
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • šaltas vanduo
     60 ml
  • rūkytų aitriųjų paprikų milteliai
     0,125 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska
     0,5 arbat. šaukštelis (-iai)
  • šviežios petražolės
      žiupsnelis (-iai)
  • agurkas
     1 vnt.
  • morka
     2 vnt.
  • tortilijų paplotėliai
     2 vnt.

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami kepkite supjaustytas morkas, kol suminkštės (~ 6 min.). Sumeskite kapotus česnakus ir pakepkite dar 1 min. Gautą masę suverskite į elektrinį trintuvą.

Sudėkite virtus avinžirnius, tahinio pastą, aitriąją papriką, druską, pipirus, supilkite citrinos sultis, vandenį ir viską sutrinkite iki vientisos kreminės konsistencijos. Supilkite likusį aliejų ir dar pamaišykite.

Humusą sudėkite į dailų dubenėlį ir papuoškite kapotomis petražolėmis. Patiekite su juostelėmis supjaustytais agurkais, morkomis ir skrudinta, trikampėliais suraikyta tortilija.

1 patarimas. Ant humuso viršaus galite pabarstyti kepintų kedrinių pinijų.
2 patarimas. Humusą galite patiekti su paprikų juostelėmis ar salierų stiebais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Panašūs receptai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.