Panakotos pyragas su pistacijomis, šokoladu ir avietėmis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Sudėtingas
Panakotos pyragas su pistacijomis, šokoladu ir avietėmis

Ingredientai

Pyrago tešla

  • kvietiniai miltai
     225 g
  • cukrus
     50 g
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • kakava
     1 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     100 g

Panakota

  • želatinos lapeliai
     2 vnt.
  • vanilės ankštis
     1 vnt.
  • baltasis šokoladas
     100 g
  • plakamoji grietinėlė
     400 ml
  • pistacijos
     100 g

Papuošimui

  • šviežių aviečių dėžutė (125 g)
     125 g
  • mėtos vazonėlyje
     0.5 ryšulėlis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Skanesnio panakotos pyrago su baltuoju šokoladu jūs nerasite. Panakotos pyragas puikiai tinka Naujųjų metų išvakarių desertui, tačiau, žinoma, jį galima valgyti ištisus metus. Papuoškite panakotos pyragą šviežiomis avietėmis ir mėta.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros.
Pyrago tešla: sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų ir kakavą virtuvės kombaine. Įdėkite sviesto gabaliukų ir greitai išmaišykite.
Suformuokite iš tešlos stačiakampį ir palikite šaldytuve plėvelėje apie 20 minučių.
Išklokite tešla stačiakampę formą (10 × 35 cm) ir jos kraštus.
Atsargiai uždėkite aliuminio foliją ant tešlos ir pyrago pagrindą kepkite apie 20 minučių orkaitės viduryje. Išimkite iš orkaitės. Atsargiai nuimkite foliją ir padžiovinkite pyrago pagrindą keletą minučių orkaitėje be folijos. Palikite pyragą atvėsti.
Panakota: palaikykite želatinos lapelį šaltame vandenyje apie 5 minutes. Perpjaukite vanilinę ankštį išilgai ir išimkite sėklas. Sukapokite šokoladą gabaliukais.
Užvirinkite grietinėlę su vanilės sėklomis ir ankštimi. Nuimkite puodą nuo kaitvietės. Išimkite vanilės ankštį. Sudėkite šokoladą ir želatinos lapelius, maišykite, kol ištirps.
Stambiai sukapokite riešutus.
Supilkite panakotos tešlą ant pyrago pagrindo. Apibarstykite riešutais. Palikite šaldytuve ne trumpiau kaip 4 valandoms.
Papuošimui: papuoškite pyragą avietėmis ir mėta.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė