Meksikietiška užkepėlė su tortilijomis

  • Paruošimas 10min ,  Gaminimas 25min
  • Vidutinis

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • vištienos filė RIMI
     500 g
  • kukurūzų traškučių
     100 g
  • fermentinio sūrio RIMI
     100 g
  • čederio sūrio
     100 g
  • žaliosios paprikos
     1 vnt.
  • raudonojo svogūno
     1 vnt.
  • česnako
     2 skiltelė (-ės)
  • šviežių kalendrų
     1 žiupsnelis (-iai)
  • konservuotų raudonųjų pupelių RIMI
     400 g
  • konservuotų baltųjų pupelių RIMI
     400 g
  • konservuotų kukurūzų arba mažųjų kukurūzų burbuolių
     400 g
  • konservuotų trintų pomidorų RIMI
     400 g
  • salsos padažo
     120 g

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Pabodo paprastai pagaminta vištiena? Norite kažko aštresnio? Jums puikia tiks ši užkepėlė, kurioje slypi meksikietiškų skonių lobynas.

Pasiruoškite produktus. Išvirkite vištienos filė ir suplėšykite norimo dydžio gabaliukais. Galite filė (geriau su oda) iškepti orkaitėje ir supjaustyti. Sugrūskite traškučius, sutarkuokite sūrius, kubeliais supjaustykite žaliąją papriką ir svogūną, susmulkinkite česnaką ir kalendras, nusausinkite pupeles, įstrižai supjaustykite kukurūzų burbuoles.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo indo dugną ištepkite aliejumi ir tolygiai apibarstykite grūstais kukurūzų traškučiais.

Dideliame dubenyje išmaišykite visus patiekalo ingredientus, išskyrus traškučius ir sūrį. Pusę mišinio tolygiai supilkite ant traškučių. Mišinį tolygiai apibarstykite puse kiekio tarkuoto sūrio. Ant viršaus supilkite likusį patiekalo mišinį, o ant jo tolygiai suberkite likusį sūrį. Kepkite 25 min. Prieš patiekdami, leiskite 5 min. atvėsti.

Patarimas. Jei norite sutaupyti, vietoje čederio galite naudoti paprastą fermentinį sūrį.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.