
Meksikietiška užkepėlė su tortilijomis
-
Paruošimas 10min , Gaminimas 25min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
vištienos filė RIMI500 g
-
kukurūzų traškučių100 g
-
fermentinio sūrio RIMI100 g
-
čederio sūrio100 g
-
žaliosios paprikos1 vnt.
-
raudonojo svogūno1 vnt.
-
česnako2 skiltelė (-ės)
-
šviežių kalendrų1 žiupsnelis (-iai)
-
konservuotų raudonųjų pupelių RIMI400 g
-
konservuotų baltųjų pupelių RIMI400 g
-
konservuotų kukurūzų arba mažųjų kukurūzų burbuolių400 g
-
konservuotų trintų pomidorų RIMI400 g
-
salsos padažo120 g
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pabodo paprastai pagaminta vištiena? Norite kažko aštresnio? Jums puikia tiks ši užkepėlė, kurioje slypi meksikietiškų skonių lobynas.
Pasiruoškite produktus. Išvirkite vištienos filė ir suplėšykite norimo dydžio gabaliukais. Galite filė (geriau su oda) iškepti orkaitėje ir supjaustyti. Sugrūskite traškučius, sutarkuokite sūrius, kubeliais supjaustykite žaliąją papriką ir svogūną, susmulkinkite česnaką ir kalendras, nusausinkite pupeles, įstrižai supjaustykite kukurūzų burbuoles.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Kepimo indo dugną ištepkite aliejumi ir tolygiai apibarstykite grūstais kukurūzų traškučiais.
Dideliame dubenyje išmaišykite visus patiekalo ingredientus, išskyrus traškučius ir sūrį. Pusę mišinio tolygiai supilkite ant traškučių. Mišinį tolygiai apibarstykite puse kiekio tarkuoto sūrio. Ant viršaus supilkite likusį patiekalo mišinį, o ant jo tolygiai suberkite likusį sūrį. Kepkite 25 min. Prieš patiekdami, leiskite 5 min. atvėsti.
Patarimas. Jei norite sutaupyti, vietoje čederio galite naudoti paprastą fermentinį sūrį.