Maskarponės sūrio pyragas

  • Gaminimas 1h 20min
  • Vidutinis
Maskarponės sūrio pyragas

Ingredientai

  • sausainiai
     100 g
  • sviestas (tirpintas)
     50 g
  • maskarponės sūris
     500 g
  • cukrus
     120 g
  • miltai
     4 šaukštas (-ai)
  • vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • tarkuoto citrinos žievelė
     1 šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • plakamoji grietinėlės 35%
     100 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Sausainius sumalkite į trupinius, sumaišykite su tirpintu sviestu. Sukrėskite į 20 cm skersmens formą ir pirštais prispauskite prie dugno. Kepkite 8 min., palikite atvėsti.
Maskarponę išsukite plaktuvu, įmaišykite cukrų, vanilinį cukrų, miltus. Po vieną įplakite kiaušinius. Tada – grietinėlę ir žievelę.
Tešlą supilkite į kepimo formą. Orkaitėje kepkite dar 60–70 min., kol viršus pagels, o viduriukas dar nebus visai standus. Palikite atvėsti orkaitėje pravėrę dureles. Vėliau dėkite į šaldytuvą ir patiekite šaltą.

Panašūs receptai

Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas