Liucinos Kalėdinė pavlova su aguonomis ir uogomis

  • Gaminimas 3h 20min
  • Vidutinis
Liucinos Kalėdinė pavlova su aguonomis ir uogomis
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Ingredientai

  • Kiaušinio baltymas
     3 vnt.
  • Cukrus RIMI
     300 g
  • Citrinos sultys
     2 ml
  • Maltos aguonos
     300 g
  • Karštas vanduo
     150 ml
  • Rudasis cukrus RIMI
     50 g
  • Graikiniai riešutai be kevalų RIMI
     50 g
  • Džiovintos spanguolės
     50 g
  • Apelsinai
     1 vnt.
  • Cinamonas
     2 šaukštelis (-iai)
  • Greitai užšaldytos laukinės spanguolės RIMI
     100 g
  • Šaldytos avietės RIMI
     70 g
  • Želatina
     5 g
  • Šaltas vanduo
     30 ml
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     200 ml

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Aguonų įdaras puikiai tiks bandelėms ar pyragui, todėl neišsigąskite, jei jo liks. 

Peržiūrėk video

Baltymus, citrinos sultis ir 220g cukraus (galima keisti 110g cukraus ir 110g cukraus pudros) supilti į dubenį ir plakti vidutiniu greičiu apie 10min, kol išsiplaks standus morengas. Išspausti ar šaukštu sudėti jį ant skardos, padengtos kepimo popieriumi. Kepti konvekcijos režimu 120-180min, 90-100C. Jis turi pilnai išdžiūti ir lengvai nusiimti nuo popieriaus.
Aguonas užpilti vandeniu ir gerai sumaišyti. Man reikėjo 150g, kad aguonos sugertų visą vandenį ir neliktų jo pertekliaus. Sudėti kapotus riešutus, spanguoles, apelsino žievelę ir cinamoną. Gerai sumaišyti.
Šaldytas uogas su 50g cukraus pavirti ~5min. Tuo pat metu želatiną užpilti šaltu vandeniu ir leisti jai išbrinkti. Po to įmaišyti į dar karštas uogas. Leisti joms atvėsti iki kambario temp. ir padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Grietinėlę išplakti su 30g cukraus.
Surinkti desertą - ant morengo uždėti sluoksnį aguonų, uogų ir grietinėlės. Papuošti pvz. čiobreliais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė