Lenkiškas obuolių pyragas „Sharlotka“

  • Gaminimas 2h
  • Vidutinis
Lenkiškas obuolių pyragas „Sharlotka“

Ingredientai

  • sviestas
     150 g
  • kvietiniai miltai
     250 g
  • druska
     1 žiupsnelis
  • cukraus pudra
     100 g
  • kepimo milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kiaušiniai
     3 vnt.

Obuolių įdarui

  • obuoliai „Fuji“
     1 kg
  • rudasis cukrus
     2 šaukštas (-ai)
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • vanilinio kvapo medziaga
     1 šaukštelis (-iai)

Morengui

  • druska
     1 žiupsnelis
  • cukraus pudra
     3 šaukštas (-ai)
  • kiaušiniai
     3 vnt.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į miltus sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir sutrinkite iki smėlinės konsistencijos. Suberkite cukraus pudrą, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos, išmaišykite. Sudėkite kiaušinio trynius ir išminkykite tešlą. Tešlą įvyniokite į maistinę plėvelę, dėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai arba tešlą pasigaminkite iš vakaro.
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir stambiai supjaustykite. Obuolius sumaišykite su cuk-rumi, vanile ir cinamonu, sudėkite į įkaitintą platų puodą ir maišydami patroškinkite apie 5 minutes, kol obuoliai su-minkštės. Iškeptus obuolius palikite atvėsti.
Pasigaminkite morengo masę. Kiaušinių baltymus išplakite su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos iki standžių putų.
Kepimo formą (26–30 cm skersmens) patepkite riebalais, paskirstykite joje ¾ tešlos, subadykite šakute. Dėkite obuolių įdarą, morengo masę ir užtarkuokite likusią tešlą ant morengo masės.
Kepkite 180 °C orkaitėje apie 50 min.
Jeigu viršutinis tešlos sluoksnis ims degti, uždenkite folijos lakštu.

Panašūs receptai

Moliūgų vyniotinis

30min • Vidutinis