Latviškas sklandrausio pyragas

  • Gaminimas 1h 15min
  • Vidutinis
Latviškas sklandrausio pyragas

Ingredientai

Ingredientai pagrindui:

  • Ruginiai miltai
     250 g
  • Sviestas (kambario temperatūros)
     100 g
  • Vanduo (šiltas)
     100 ml
  • Cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Kiaušinis
     1 vnt.

Ingredientai bulvių masei:

  • Bulvės
     150 g
  • Pienas
     50 ml
  • Sviestas
     10 g
  • Druska
      pagal skonį

Ingredientai morkų masei:

  • Morkos
     250 g
  • Medus
     60 g
  • Grietinė
     60 g
  • Kiaušinis
     1 vnt.
  • Miltai
     20 g
  • Druska
      pagal skonį

Ingredientai glazūrai:

  • Grietinė
     100 g
  • Cukrus
     50 g
  • Cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kmynai
      papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus pagrindo ingredientus sudėkite į dubenį ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaikykite šaldytuve bent pusvalandį.

Paruoškite bulvių masę,išvirkite bulves. Nupilkite vandenį, įpilkite pieno, įdėkite sviesto ir druskos, viską išplakite maišytuvu iki vientisos masės.

Paruoškite morkų masę,išvirkite morkas, nupylę vandenį sudėkite medų, grietinę, kiaušinius, miltus ir druską. Viską išplakite iki vientisos masės

Įkaitinkite orkaitę iki 200 ° C temperatūros. Iš pagrindo tešlos suformuokite dubenėlius. Pirmiausia juos užpildykite bulvių mase, tada pilkite morkų masę.

Kepkite orkaitėje 15-20 minučių arba tol, kol morkų masė gražiai apskrus.

Sumaišykite grietinę, cukrų ir cinamoną. Užtepkite ant kepančio pyrago ir kepkite dar 10 minučių. Prieš patiekdami papuoškite kmynais.
Skanaus!

Panašūs receptai