Lašišų tortas su krevetėmis

  • Gaminimas 1h 30min
  • Sudėtingas
Lašišų tortas su krevetėmis

Ingredientai

Pagrindui:

  • juoda duona su saulėgrąžomis
     300 g
  • sviestas
     40 g
  • juodosios alyvuogės
     40 g

Įdarui:

  • lašišų filė
     700 g
  • varškė
     500 g
  • tepamas varškės sūris
     125 g
  • grietinėlė 35 %
     600 ml
  • citrina
     1 vnt.
  • fasuoti krapai
     20 g
  • želatinas
     40 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Želė sluoksniui:

  • želatinas
     40 g
  • šaltai rūkyta lašiša
     200 g
  • upėtakių ikrai
     50 g
  • fasuoti krapai
     2 vnt.
  • svogūnas
     1 vnt.
  • tigrinės krevetės
     250 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 11 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Apvalią 28 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

Duonos riekeles, alyvuoges ir sviestą sutrinkite virtuviniu kombainu. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant kepimo formos dugno.

Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
Lašišų filė pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir pipirų ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 20 min.
Puode užvirkite grietinėlę, sudėkite išbrinkintą želatiną ir maišykite, kol želatina ištirps. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite trintą varškę, tepamąjį varškės kremą. Varškės masę sumaišykite su paruošta grietinėle. Nuo krapų nuskabykite lapelius, krapų stiebus pasilikite krevečių kiautų sultiniui gaminti. Suberkite krapus, citrinos žievelę, druską, pipirus ir išmaišykite.

Sudėkite plėšytą lašišą į paruoštą varškės masę, stebėkite, kad nebūtų kaulų. Visą šią masę sukrėskite ant duonos pagrindo, gražiai paskirstykite ir padėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sustingtų.

Gaminkite želė sluoksnį.
Nuo krevečių nuimkite kiautus. Kiautus užpilkite 1 l 200 ml vandens ir užvirkite. Nugraibykite susidariusias putas, tada įdėkite 1 svogūną, krapų stiebus, druską ir pipirus. Virkite apie 40 min. ant mažos kaitros. Sultinį perkoškite. Turi likti 1 l skysčio. Paruoštame sultinyje ištirpinkite brinkintą vandenyje želatiną ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Krevetes pavirkite apie 2–3 minutes sūdytame vandenyje ir atvėsinkite.
Iš rūkytos lašišos suformuokite rožytes.
Kai bus sustingęs varškės kremo sluoksnis, formuokite norimą ornamentą iš rūkytų lašišų, krevečių ir krapų. Pilkite kelis šaukštus sultinio su želatina ir padėkite į šaldytuvą apie 15-20 minučių, kad sustingtų. Tada berkite ikrų, vėl pilkite kelis šaukštus sultinio su želatina ir vėl dėkite šaltai 15-20 minučių ir t. t.

Panašūs receptai