Lašišų tortas su krevetėmis
-
Gaminimas 1h 30min
-
Sudėtingas

Ingredientai
Pagrindui:
-
juoda duona su saulėgrąžomis300 g
-
sviestas40 g
-
juodosios alyvuogės40 g
Įdarui:
-
lašišų filė700 g
-
varškė500 g
-
tepamas varškės sūris125 g
-
grietinėlė 35 %600 ml
-
citrina1 vnt.
-
fasuoti krapai20 g
-
želatinas40 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Želė sluoksniui:
-
želatinas40 g
-
šaltai rūkyta lašiša200 g
-
upėtakių ikrai50 g
-
fasuoti krapai2 vnt.
-
svogūnas1 vnt.
-
tigrinės krevetės250 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 11 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Apvalią 28 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.
Duonos riekeles, alyvuoges ir sviestą sutrinkite virtuviniu kombainu. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant kepimo formos dugno.
Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
Lašišų filė pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir pipirų ir kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 20 min.
Puode užvirkite grietinėlę, sudėkite išbrinkintą želatiną ir maišykite, kol želatina ištirps. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.
Dubenyje sumaišykite trintą varškę, tepamąjį varškės kremą. Varškės masę sumaišykite su paruošta grietinėle. Nuo krapų nuskabykite lapelius, krapų stiebus pasilikite krevečių kiautų sultiniui gaminti. Suberkite krapus, citrinos žievelę, druską, pipirus ir išmaišykite.
Sudėkite plėšytą lašišą į paruoštą varškės masę, stebėkite, kad nebūtų kaulų. Visą šią masę sukrėskite ant duonos pagrindo, gražiai paskirstykite ir padėkite į šaldytuvą 1–2 valandoms, kad sustingtų.