Lapinės salotos su bolivinėmis balandomis, vynuogėmis bei ciberžolių ir jogurto užpilu

  • Gaminimas 15min
  • Vidutinis
Lapinės salotos su bolivinėmis balandomis, vynuogėmis bei ciberžolių ir jogurto užpilu

Ingredientai

Ingredientai:

  • lapinių salotų mišinys
     80 g
  • saulėgrąžų daigai
     40 g
  • raudonosios besėklės vynuogės
     100 g
  • bolivinė balanda
     100 g
  • graikiniai riešutai
     2 šaukštas (-ai)
  • lukštentos moliūgų sėklos
     1 šaukštas (-ai)
  • baziliko lapeliai
      keletas

Užpilui:

  • natūralus sojų jogurtas
     150 g
  • ciberžolė
     1 šaukštelis (-iai)
  • citrinų sultys
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Išsivirkite bolivines balandas vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio. 

Lėkštėje dėliokite salotų mišinio lapus, išvirtas bolivines balandas, saulėgrąžų daigus, nuplautas ir perpjautas per pusę vynuoges. Užbarstykite graikinių riešutų, moliūgų sėklų. Papuoškite keliais baziliko lapeliais. 

Pasigaminkite užpilą. Dubenyje sumaišykite sojų jogurtą su citrinų sultimis, druska, pipirais ir ciberžole. Užpilą užpilkite ant salotų.

Panašūs receptai