Keptos vištienos blauzdelės su cukinijomis, brokoliais ir morkomis

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Keptos vištienos blauzdelės su cukinijomis, brokoliais ir morkomis

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • vištienos blauzdelės
      5 vnt.

Marinato ingredientai:

  • pasukos
      250 ml
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 vnt.
  • petražolės
     10 g
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Patiekimo ingredientai:

  • cukinija
     2 vnt.
  • mažos morkytės
     250 g
  • vyšniniai pomidorai
     5 vnt.
  • jauni brokoliai
     250 g
  • petražolės
     10 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • raudonėliai
     0.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Stambiai sukapokite česnaką (5 skilteles) ir petražoles. Dubenėlyje gerai išmaišykite visus marinato ingredientus.

Į šaldyti skirtą sandarų maišelį įdėkite vištieną, supilkite marinatą ir tolygiai paskirstykite, stengdamiesi pašalinti orą. Sandariai uždarę, palikite marinuotis šaldytuve 24 val.

Vištieną sudėkite į kepimo indą, užpilkite marinatu ir pašaukite į iki 200 0C įkaitintą orkaitę 30–45 min.

Kol kepa vištiena, paruoškite garnyrą. Cukiniją supjaustykite 0,7 mm žiedeliais, nuskuskite morkas, perpjaukite pusiau pomidoriukus.

Brokolius lengvai apvirkite pasūdytame vandenyje. Iškart perliekite lediniu vandeniu (kad išliktų sodri spalva).

Trumpai apvirkite morkas.  

Daržoves pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir sudėkite į kepimo indą šalia vištienos, likus 12 min. iki kepimo pabaigos.

Iškepusią vištieną su daržovėmis gražiai išdėliokite lėkštėje, pašlakstykite sultimis, kuriose ji kepė, pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Patarimas. Jei norite aštraus pikantiško skonio vištienos, į marinatą galite įmesti aitriosios paprikos.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis