Kalėdinis tinginys su persimonais

  • Gaminimas 2h
  • Lengvas
Kalėdinis tinginys su persimonais

Ingredientai

  • Juodasis šokoladas RIMI, 85%
     400 g
  • Sviestas RIMI 82 % rieb., pjaustytas kubeliais
     170 g
  • Cukraus sirupas
     4 šaukštas (-ai)
  • Kiaušinių sausainiai RIMI SAVOIARDI (damų piršteliai), padengti cukrumi
     150 g
  • Riešutų mišinys RIMI
     150 g
  • Zefyriniai saldainiai RIMI MINI MARSHMALLOWS
     80 g
  • Persimonai
     2.5 vnt.
  • Cukraus milteliai
      Papuošimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Persimoną supjaustykite mažais kubeliais ir išdžiovinkite orkaitėje arba džiovinimo mašinoje, kol išdžius.

Puode ištirpinkite šokoladą su sviestu ir sirupu.

Kai masė bus vientisa, suberkite sausainius (smulkintus), persimonus, riešutus (smulkintus), zefyrus ir viską išmaišykite.

Dėkite į plokščią indą, išklotą kepimo popieriumi, išlyginkite, kad tolygiai pasiskirstytų po indą, ir palikite sustingti šaldytuve.

Kai masė sustings, supjaustykite gabalėliais, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė