Kalakuto kulšelės (arba petukai) su pankoliais ir briuseliniais kopūstais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 1h 10min
  • Lengvas

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • kalakuto kulšelės arba petukai
     1,5 kg
  • apelsias (sultims)
     1 vnt.
  • citrinos sultys
     1 valg. šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčios
     4 arbat. šaukštelis (-iai)
  • medus
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     2 valg. šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Garnyro ingredientai:

  • pankolis
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • briuselinis kopūstas
     12 vnt.
  • aliejus
     2 arbat. šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite glaistą.

Išspauskite apelsino ir citrinos sultis.

Dubenėlyje išmaišykite sultis, garstyčias, medų, aliejų, druską ir pipirus.

Šiuo marinatu iš visų pusių ištepkite kalakutieną. Likusią jo pusę atsidėkite.

Paruoškite garnyrą.

Pankolį ir svogūną supjaustykite stambiomis skiltelėmis. Sumeskite į dubenėlį.

Sudėkite briuselinius kopūstus, užpilkite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

Į kepimo indą sužerkite daržoves.  Ant jų dėkite kalakutieną.

Ant viršaus užpilkite likusį glaistą

Pašaukite į iki 200 0C įkaitintą orkaitę ~ 1 val. 10 min. Galite uždengti folija, o likus 20 min. iki kepimo pabaigos atidengti.

Išėmę iš orkaitės daržoves dėkite į lėkštes, ant jų guldykite supjaustytą mėsą. Užpilkite kepimo metu susidariusiu padažu.

Patarimas. Glaistui vietoje citrinos sulčių galite naudoti žaliosios citrinos sultis.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.