Itališkas obuolių pyragas „Crostata“

  • Gaminimas 1h 30min
  • Sudėtingas
Itališkas obuolių pyragas „Crostata“

Ingredientai

  • sviestas
     120 g
  • cukrus
     120 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)
  • miltai
     80 g
  • kukurūzų miltai
     80 g
  • kepimo milteliai
     2 šaukštelis (-iai)

Įdarui

  • obuoliai „Granny Smith“
     5 vnt.
  • sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • cukrus
     3 šaukštas (-ai)
  • cinamonas
     2 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Gaminkite tešlą. Sviestą išsukite su cukrumi iki kreminės masės. Į šią masę įmuškite kiaušinį. 1 kiaušinio trynį labai gerai išpla-kite, o baltymą atidėkite. Miltus, kepimo miltelius ir cinamoną persijokite.
Į sviesto ir cukraus masę suberkite persijotų miltų, kepimo miltelių ir cinamono mišinį, išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 30 minučių arba tešlą pasigaminkite iš vakaro.
Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes ir įpjaukite griežinėliais obuolių puseles. Svarbu, kad griežinėliai liktų kartu vienoje vietoje.
Sviestą išlydykite su cukrumi ir cinamonu.
Tešlą iškočiokite apie 35 cm skersmens ant kepimo popieriaus. Obuolius paskirstykite ant tešlos lakšto arčiau vidurio. Tešlos kraštus užlenkite ant obuolių. Obuolius patepkite tirpintu sviestu. Tešlos kraštus patepkite lengvai išplaktu kiaušinio baltymu.
Pyragą su kepimo popieriumi perkelkite ant kepimo skardos ir kepkite 180 °C orkaitėje apie 30–40 minučių. Prieš patiek-dami į stalą apibarstykite cukraus pudra.
Pyragą patiekite su karamelės padažu.

Panašūs receptai

Degintas sūrio pyragas

40min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Tortas su aguoniniu biskvitu

6h 5min • Vidutinis
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė