Imbieriniai sausainiai

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Imbieriniai sausainiai

Ingredientai

  • rudasis cukrus
     250 g
  • sirupas
     75 ml
  • vanduo
     75 ml
  • sviestas
     150 g
  • maltas cinamonas
     1 šaukštas (-ai)
  • maltas imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • malti kvapieji gvazdikėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kvietiniai miltai (+papildomai formavimui)
     360 g
  • kepimo milteliai
     1.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Imbieriniai sausainiai - Kalėdų klasika! Pagal šį receptą tešlą pagaminti labai paprasta, pažadame ne tik sausainiai, bet ir namai kvepės cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais.

Sumaišykite rudąjį cukrų, sirupą ir vandenį puode. Užvirinkite mišinį.

Įdėkite sviestą, ištirpinkite. Sudėkite prieskonius.

Palikite masę atvėsti nemaišydami.
Įmaišykite kepimo miltelius ir miltus.
Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę. Palikite ją šaltai per naktį.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
Išminkykite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, kol ji nelips prie pirštų. Iškepkite bandomąjį sausainį, kad įvertintumėte, ar tešla gera, jei sausainis išsipučia, įmaišykite į tešlą dar šiek tiek miltų.
Plonai iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite sausainius. Sudėkite juos ant riebalais išteptos skardos arba ant kepimo popieriaus. Kepkite sausainius orkaitės viduriniame lygyje 175 °C temperatūroje 6–8 minutes.
Palikite sausainius atvėsti skardoje. Laikykite inde kambario temperatūroje arba šaldiklyje.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis