Imbieriniai sausainiai

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Imbieriniai sausainiai

Ingredientai

  • rudasis cukrus
     250 g
  • klevų sirupas
     75 ml
  • vanduo
     75 ml
  • sviestas
     150 g
  • maltas cinamonas
     1 šaukštas (-ai)
  • maltas imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • malti kvapieji gvazdikėliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • kvietiniai miltai (+papildomai formavimui)
     360 g
  • kepimo milteliai
     1.5 šaukštelis (-iai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Imbieriniai sausainiai - Kalėdų klasika! Pagal šį receptą tešlą pagaminti labai paprasta, pažadame ne tik sausainiai, bet ir namai kvepės cinamonu, imbieru ir gvazdikėliais  O rudojo cukraus RIMI iki GRUODŽIO 15 d. gali įsigyti net -30% PIGIAU RIMI parduotuvėse ar INTERNETU! 🛒 Apsipirk ČIA - rimi.lt/e-parduotuvė

Sumaišykite rudąjį cukrų, klevų sirupą ir vandenį puode. Užvirinkite mišinį.

Įdėkite sviestą, ištirpinkite. Sudėkite prieskonius.

Palikite masę atvėsti nemaišydami.

Įmaišykite kepimo miltelius ir miltus.

Įvyniokite tešlą į maistinę plėvelę. Palikite ją šaltai per naktį.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.

Išminkykite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, kol ji nelips prie pirštų. Iškepkite bandomąjį sausainį, kad įvertintumėte, ar tešla gera, jei sausainis išsipučia, įmaišykite į tešlą dar šiek tiek miltų.

Plonai iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite sausainius. Sudėkite juos ant riebalais išteptos skardos arba ant kepimo popieriaus. Kepkite sausainius orkaitės viduriniame lygyje 175 °C temperatūroje 6–8 minutes.

Palikite sausainius atvėsti skardoje. Laikykite inde kambario temperatūroje arba šaldiklyje.

Panašūs receptai

Aguonų pienas

2h 30min • Lengvas

Kūčiukai

1h 45min • Lengvas