
Įdaryti vištienos sparnelių peteliai su medaus glaistu
-
Paruošimas 50min , Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
Švieži viščiukų sparnelių peteliai2 kg
-
Didesnes vištienos krūtinėlės2 vnt.
-
Petražolės10 g
-
Provanso žolelių prieskoniai1 arbat. šaukštelis (-iai)
-
Medus2-3 valg. šaukštas (-ai)
-
Mairūnas2 valg. šaukštas (-ai)
-
Kario milteliai1 valg. šaukštas (-ai)
-
Aliejus3 valg. šaukštas (-ai)
-
Druska ir pipirai pagal skonį
-
Mėgstamos marinuotos, raugintos arba šviežios daržovės patiekimui300 g
Padažo ingredientai:
-
Natūralus jogurtas300 g
-
Česnako laiškaižiupsnelis (-iai)
-
Krapaižiupsnelis (-iai)
-
Skiltelės česnako2 skiltelė (-ės)
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Instrukcijos
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuvalykite vištienos sparnelių petelius, išimkite iš petukų dalį kaulo iš vidinės pusės, stenkitės nepažeisti odelės. Kiekvieną sparnelį turite išdarinėti taip, kad išeitų savotiška kišenėlė.
Į dubenį įdėkite 3–4 šaukštus medaus, šliūkštelėkite 3 šaukštus aliejaus, įberkite 2–3 šaukštus mairūno, kario miltelių, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite. Gautu marinatu pamarinuokite paruoštus petukus per naktį arba bent palikite pastovėti šaltai 1 valandą.
Vištienos krūtinėles sukapokite, suverskite mėsą į didelį dubenį. Čia pat įberkite susmulkintų petražolių, druskos ir pipirų, Provanso žolelių prieskonių. Viską gerai išmaišykite.
Paruoštu įdaru įdarykite vištienos sparnelių petukus ir susmeikite smeigtuku, kad neišsiskirtų.
Petukus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Likusį marinatą užpilkite ant viršaus. Kepkite iki 180˚ C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, uždengę folija, ir dar 10 minučių – nuėmę foliją.
Pasigaminkite padažą: natūralų jogurtą sumaišykite su sukapotais žalumynais ir susmulkintais česnakais. Pagardinkite druska ir pipirais.
Vištienos sparnelių petukus patiekite su česnakiniu jogurto padažu ir mėgstamomis raugintomis, marinuotomis arba šviežiomis daržovėmis