Apelsinų sirupo pyragas su apelsinais

  • Paruošimas 20min ,  Gaminimas 1h
  • Vidutinis

Ingredientai

Apelsinų sirupe ingredientai:

  • apelsinas (pjaustytas riekelėmis)
     1 vnt.
  • cukraus sirupas
     160 ml

Pyrago ingredientai:

  • sviestas
     200 g
  • apelsinas (žievelėms)
     4 vnt.
  • citrina (žievelėms)
     1 vnt.
  • cukrus
     300 g
  • migdolo miltai
     240 g
  • universalus miltai
     110 g
  • druska
      pagal skonį
  • kiaušiniai
     4 vnt.
  • miltelinis cukraus pabarstyti
     20 g

Sirupo ingredientai:

  • apelsinų ir citrinų sultys (iš tų, kurie liko panaudojus žievelių)
     180 ml
  • cukraus sirupas
     100 ml

Instrukcijos

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 11 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Apelsinai sirupe. Apelsiną supjaustykite 3–5 mm griežinėliais. Tada sudėkite į puodą, užplikykite verdančiu vandeniu ir nukoškite. 

Sudėkite atgal į puodą, užpilkite 160 ml cukraus sirupo ir pakaitinkite 5 min. ant silpnos kaitros. Gautą masę perpilkite į indelį ir padėkite į šaldytuvą 6–8 val. arba nakčiai

Pyragas. Sviestą maišytuvu išplakite iki baltumo. Gerai nuplaukite apelsinus, citriną ir nutarkuokite žieveles. Sumaišykite žieveles su cukrumi ir sutrinkite iki vientisos masės.  Tada išplakite su sviestu.

Sumaišykite universalius ir migdolų miltus. Pagardinkite druska.

Apie ketvirtadalį šio mišinio pamažu maišydami suberkite į sviestą su žievelėmis. Įmuškite kiaušinį. Vėl įdėkite miltų mišinio, įmuškite kiaušinį ir toliau maišykite. Kartokite procesą, kol pasibaigs miltų mišinys ir kiaušiniai.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 0C temperatūros. Kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite masę, gražiai išlyginkite paviršių ir kepkite orkaitėje 40–50 min.

Kol kepa pyragas, pasigaminkite apelsinų sirupą.

Sumaišykite 180 ml apelsinų ir citrinų sulčių su 100 ml cukraus sirupu. Pavirkite ~ 5 min. ant silpnos kaitros ir palikite atvėsti.

Iškepusį dar karštą pyragą užpilkite apelsinų sirupu ir palikite atvėsti.

Atvėsusį pyragą atsargiai išimkite iš formos, pabarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite su apelsinais sirupe.

Patarimas. Prie šio pyrago tinka ledai.

Patarimas. Pyragą paskaninsite į apelsinų sirupą įpylę 30 ml romo.

Patarimas. Apelsinus sirupe galite pasiruošti iš anksto. Jie šaldytuve išsilaiko iki savaitės.

Patarimas. Apelsinus sirupe galite keisti raudonaisiais apelsinais, kitais citrusiniais vaisiais.

Įvertink, kaip tau patiko receptas Ačiū už įvertinimą!

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.