Maisto produktų, kuriuos saugu užšaldyti -18 °C temperatūroje, sąrašas
VAISIAI
Smulkinti bananai (nulupti ir supjaustyti) puikiai tinka kokteiliams. Padarykite kokteilių maišelį iš įvairių persirpusių vaisių ir uogų, kurias galima lengvai sumaišyti. Saugu laikyti šaldiklyje 6-8 mėnesius.
DARŽOVĖS
Dauguma daržovių (mažo drėgnumo, pavyzdžiui: morkos, brokoliai, žirniai, špinatai, pipirai ir kukurūzai) tinka šaldyti, tačiau daugelį pirmiausia reikėtų blanširuoti (apvirti) – pvz., pupeles ir žiedinius kopūstus. Saugu užšaldyti ir vartoti iki 8 mėnesių.
PARUOŠTAS MAISTAS
Sriubas, troškinius, makaronus, ryžius ir kt. saugu užšaldyti iki 3 mėnesių.
DUONA IR KITI KEPINIAI
Supjaustytą duoną galima skrudinti ištraukus tiesiai iš šaldiklio. Taip pat galite užšaldyti bandeles, kišą ir pan. – tiesiog išimkite juos iš šaldiklio ir pašildykite orkaitėje. Saugu laikyti šaldiklyje iki 3 mėnesių.
PARUOŠTI MĖSOS GAMINIAI
Dešros, malta mėsa, kumpis ir pan. saugu suvartoti per 1-6 mėn.
ŽOLELĖS
Krapus ir petražoles šaldyk inde, užsegamame maišelyje arba ledo kubelių formoje, sumaišytus su aliejumi. Saugu laikyti iki 8 mėnesių.
SVIESTAS IR MARGARINAS
Saugu laikyti šaldiklyje ne ilgiau kaip 3 mėn.
Nerekomenduojama šaldyti produktų, kuriuose yra daug vandens (pvz., salotos, bulvės, agurkai, daigai, ridikai), minkštos žolelės, pieno produktai (pvz., varškė), ir nieko, kas yra gazuota.