Žiedinio kopūsto gamybos malonumai

Rinkis sveikiau • Balandis 12
Kartais atrodo, kad atkeliavusi žiema niekuomet nesibaigs, todėl užvis labiausiai norisi užmigti meškos miegu ir pabusti tik ankstyvą pavasarį, ištirpus pusnims ir pražydus pirmosioms snieguolėms. Bet! Juk kada daugiau, jei ne šaltuoju metų laiku galima ilgiau pasinerti į maisto ruošimo malonumus kvapų jūroje paskendusioje šiltoje virtuvėje. Šį kartą ant pjaustymo lentelės atsiduria žiedinis kopūstas, dar vadinamas kalafioru.

Kiek virti? Visi žinome, kad virtos daržovės sveikesnės nei keptos, tačiau jei jas perverdame, šios netenka dalies vitaminų, o ir skonis tampa toli gražu neįspūdingas… Kad taip nenutiktų, primename žiedinių kopūstų paruošimo ypatumus: į mažesnius žiedynus supjaustyti švieži kalafiorai verdančiame vandenyje burbuliuoja apie 10 minučių. Maža paslaptėlė – virimo pabaigoje į puodą įberkite ne tik žiupsnelį druskos, bet ir cukraus. Daržovė išsaugos spalvą ir įgis ypatingesno skonio.

Gardus receptas. Žvarbaus ir žiemiško vakaro norai: šiltas, vilnonis pledas, įdomus filmas arba įtraukiančio siužeto knyga ir karštas, kvapniai garuojantis troškinys. Jį pagaminsite iš kelių didesnių bulvių, 2–3 pomidorų (galima naudoti ne tik šviežius, bet ir džiovintus!), pusės žiedinio kopūsto ir česnako skiltelių. Daržoves pakepinkite keptuvėje arba troškinkite. Troškiniui reikalingi prieskoniai – šviežių čiobrelių, raudonėlių lapeliai, kmynai, raudonoji saldžioji paprika, pipirai, druska. Patiekalą apibarstome kanapių sėklomis, skrudintais migdolų riešutais, tarkuotu kietuoju sūriu ir patiekiame.


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.