Valgiaraštyje – traškūs ir sultingi ridikėliai

Rinkis sveikiau • Vasaris 05
Jūsų virtuvėje turbūt dažnai pasisvečiuoja ankstyviausia pavasario daržovė – ridikėlis. Gal dėliojote aštriaskonius jo gabalėlius ant rupia druska apibarstytos juodos duonos riekės? Arba gaminote gardžias salotas su grūdėtąja varške, krapais, svogūnų laiškais ir kapotais kiaušiniais?  

Jei mėgstate raudonuosius ridikėlius derinti su rauginto pieno produktais – pavyzdžiui, kefyru – palepinkite namiškius šalta pikantiška sriuba. Jos ruošimui reikės: 3 stiklinių kefyro, 3 nedidelių agurkų, 6–8 ridikėlių, 6 virtų putpelių kiaušinių, 3 skiltelių česnako, šviežių mėtų, petražolių lapelių, žiupsnelio druskos ir šiek tiek kvapiųjų pipirų. Visus ingredientus, išskyrus kiaušinius, suplakite trintuvu. Sriubą patiekite su virtomis ir apkeptomis bulvėmis. Papuoškite smulkintais burokėlių lapais bei sultenėmis.

 

Baltieji ridikai pasižymi kur kas švelnesniu, ne tokiu aitriu skoniu. Jie itin dera prie pievagrybių, tad siūlome išbandyti gurmanišką užtepėlę su šiais grybais (pakepinkite juos su svogūnėliu), šviežių agurkų ir avokado kubeliais, konservuotais kukurūzais ir tarkuotu kietuoju sūriu. Ingredientus apšlakstykite alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, išmaišykite ir apibarstykite pipirnių daigais. Užtepėlę skanaukite su duonos trapučiais, lazdelėmis bei traškiais krekeriais.


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.