Traškios ir saldžios kukurūzų burbuolės

Rinkis sveikiau • Balandis 12
Sviestu ir žiupsneliu druskos paskanintos virtos kukurūzų burbuolės – ne tik gardus užkandis, bet ir puikus patiekalų garnyras. Sultingi daržovės grūdeliai dera tiek su orkaitėje keptu kalakutu, tiek su medumi apteptais, grilyje apskrudusiais vištienos kepsneliais bei įvairiomis žuvimis – lašiša, tunu, skumbre.

Kukurūzų burbuolių paruošimo sėkmę lemia du esminiai niuansai – vandens kiekis ir virimo laikas. Ir dar viena svarbi taisyklė – nusipirkę ryškiaspalvių daržovių, jų šaldytuve ilgai nelaikykite, o gaminkite iš karto, kad šios netaptų kietos ir nesultingos.

Į didelį puodą pripilkite tiek skysčio, kad šis visiškai apsemtų kukurūzus. Vandens nesūdykite – druska ištraukia iš daržovių sultis. Pasirodžius pirmiesiems burbuliukams, sudėkite iš lapų „išrengtas“ bei nuplautas daržoves ir virkite ne ilgiau nei 5 minutes. Popieriniu rankšluosčiu nusausintus kukurūzus ištepkite sviestu ir apvoliokite druskoje. Ieškant daugiau pikantiškumo, galima pasiruošti užpilą iš žaliosios citrinos sulčių, traiškyto česnako, aitriosios paprikos miltelių ir šviežių kapotų petražolių.


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.