Sotieji: anakardžių ir graikiniai riešutai

„Rinkis sveikiau“ straipsniai • 2018 m. Balandis 11 d.
Sauja traškių riešutų puikiai numalšina alkį, tad (nepamirštant saiko!) jais smagu užkandžiauti belaukiant „rimtesnio maisto“ – ant stalo garuojančių pietų ar vakarienės. Jei riešutus kramsnojate ne tik vienus ir iš jų mėgstate gaminti pagardus bei padažus – žemiau esantys pasiūlymai yra dedikuoti jums. Dėmesio centre – anakardžiai ir graikiniai riešutai.

Pagardas prie kietųjų sūrių

Iš graikinių riešutų, į kompaniją pasikvietus džiovintus vaisius, citrusinių vaisių sultis ir medų, galima „suregzti“ įsimintino skonio, svaiginančiai saldų pagardą. Prireiks: džiovintų slyvų, spanguolių, abrikosų ir granatų sėklų. Į dubenėlį galite berti ne tik graikinius, bet ir kitus mylimus riešutus: lazdyno, migdolų, anakardžių. Susmulkintus ingredientus sumaišykite su 2–3 valg. š. medaus ir tokiu pat kiekiu šviežių greipfrutų (arba apelsinų, mandarinų, citrinų) sulčių. Įberkite šiek tiek malto cinamono, kelis kvapiuosius pipirus ir gvazdikėlių. Uždenkite indą, palikite pastovėti valandai. Pagardas itin tinka prie kietųjų sūrių.

Naminis pesto padažas

Antrasis riešutinis receptas skirtas tiems, kurie pirmenybę teikia nesaldiems skoniams. Kviečiame namuose pasigaminti anakardžių-bazilikų padažą. Kitais žodžiais tariant, žaliąjį pesto. Ingredientų sąrašas: dosni sauja šviežių baziliko lapelių, kelios česnako skiltelės, maždaug 30 g anakardžių riešutų, 20 g tarkuoto kietojo sūrio ir 4 valg. š. alyvuogių aliejaus. Riešutus trumpai pakepinkite sausoje keptuvėje. Juos, kartu su kapotu česnaku ir smulkintais baziliko lapeliais sutrinkite trintuvu. Įberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Alyvuogių aliejų į padažą liekite palengva, po šaukštą, kol masė susijungs. Kvapniuoju pesto skaninkite makaronus, salotas arba tepkite jį ant orkaitėje paskrudintos baltos duonelės.


Populiarūs straipsniai