Saldus, minkštas ir sultingas kivis

Rinkis sveikiau • Balandis 12
Šaltasis metų laikas – tinkamiausias metas dairytis ne tik į šiuo periodu vertingiausius citrusinius vaisius, bet ir į saldų, minkštą ir sultingą, braškės skonį menantį kivį. Jo vardo kilmė dėl panašios formos bei atspalvio sietina su paukščiu kiviu.

Kaip atpažinti sunokusį kivį? Visų pirma, jis turi būti ne toks kietas, kaip kad, pavyzdžiui, granatas, tačiau klaidinga manyti, kad itin minkštas (tai galima patikrinti nestipriai spustelėjus žievelę) vaisius bus gardus. Tai signalas, kad šis ketina pradėti gesti, todėl geriausia rinktis vidutinio kietumo, paspaudus tik vos vos įdumbančius kivius. Jei kyla įtarimų dėl vaisiaus šviežumo, neprošal jį pauostyti, patikrinant ar jis neskleidžia puvimo ar rūgimo kvapų.

Vieni kivį labiausiai mėgsta pusryčių salotose ir skanauja drauge su mėgstamais vaisiais ir riešutų asorti, visa tai užpildami pasukomis, kefyru arba natūraliu jogurtu bei pagardindami maltu cinamonu, šviežiais čiobrelių lapeliais ir lašeliu agavų sirupo. Kiti iš vaisiaus plaka vaisių kokteilius: kivių-bananų-obuolių, kivių-apelsinų-mangų, kivių-salierų-avokadų, kivių-morkų. Mūsų rekomendacija – į sveikatingus gėrimus įlašinkite šiek tiek čia itin tiksiančio kokosų pieno. Labiausiai derantys žalumynai – švieži špinatų ir mėtų lapeliai.

Kivį taip pat galite panaudoti vėrinukuose su melionų arba ananasų gabalėliais, vynuogėmis, džiovintais vaisiais ir ožkos sūriu. Sutrinkite porą kivių, 1 valgomąjį šaukštą medaus ir 1 cm tarkuoto imbiero šaknies trintuvu. Valgykite kelis kartus per dieną – ryte ir vakare. Nepamirškite receptu pasidalinti su draugais bei artimaisiais!


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.