Riešutai: žemės, migdolų, lazdynų

Rinkis sveikiau • Balandis 12
Riešutais dažniausiai skaniname saldžiuosius kepinius, jų beriame į dribsnius, įmaišome į kvapnias pusryčių košes, įvairias vaisių bei daržovių salotas. Tikime, kad panašių receptų su traškiais ir maistingais riešutėliais esate ne tik girdėję, bet ir išmėginę. O ar teko kada virti saldžiai pikantišką sriubą su migdolais? Puode troškinti antieną su ryžiais ir žemės riešutais? Arba orkaitėje kepti žiedinius kopūstus, gardintus lazdyno riešutais?

Dubenėlis saldžiai pikantiškos sriubos

Kelis gabalėlius sviesto ištirpinkite puode, įberkite žiupsnelį baltųjų pipirų, kelis kvapiuosius, pusę arbatinio šaukštelio malto šafrano. Įtarkuokite šiek tiek imbiero, sumeskite 3 – 5 kapotas česnako skilteles ir pakepinkite ant lėtos ugnies kelias minutes. Palengva supilkite kokosų pieną (prireiks dviejų stiklinių). Virkite apie dešimt minučių. Saują migdolų sutrinkite trintuvu, o gautą trupininę masę paskrudinkite keptuvėje ir berkite ant karštos sriubos. Ją taip pat galite papuošti ir šviežiais žalumynais: kalendrų arba špinatų lapeliais.

Rytietišku ritmu: gaminame aromatingą troškinį

Išvirkite ilgagrūdžius ryžius. Paukštienos krūtinėlę apkepkite iš abiejų pusių. Keptuvėje pakepinkite žiedais pjaustytus raudonuosius svogūnus ir šiek tiek aitriosios paprikos. Žemės riešutus (be odelių) trumpai apskrudinkite sausoje keptuvėje. Ryžius, paukštienos gabalėlius, svogūnų-aitriųjų paprikų mišinį ir riešutus suverskite į keptuvę ir pašildykite. Dėkite į lėkštę, pilkite sojų-medaus padažo, paskaninkite razinomis, džiovintomis slyvomis, kapotais laiškiniais česnakais ir tiekite valgyti.

Žiedinių kopūstų ir lazdyno riešutų draugystė

Į žiedus padalintas kalafioro galvutes galite kepti orkaitėje (prieš dedami į kepimo skardą, juos apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipiriukais. Kepkite apie pusvalandį, kol daržovės švelniai paruduos) arba valgyti žalias. Pasirinktu būdu paruoštus kalafiorus apliekite šviežiai spaustomis citrinų sutimis, užberkite saują lazdyno riešutų ir kapotų petražolių lapelių.

Gero apetito!


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.