Medumi kvepiantys sveikatingieji granatai

Rinkis sveikiau • Balandis 12
Granatus sirpinantys egzotiškieji vaismedžiai dar prieš mūsų erą pradėti auginti tolimoje Šiaurės Afrikoje. Šiandien bičių medaus skonį menantį gaivųjį granatą nesunkiai galima atrasti kiekviename prekybos centre. Jį mėgsta sveikos gyvensenos propaguotojai, iš nekaloringo (100 g – 80 kcal) vaisiaus ruošiantys įvairiausius maistingus patiekalus.

Parduotuvės skyriuje besirenkant granatus, dėmesį verta atkreipti į kelis svarbius niuansus – visų pirma, vaisius turi būti didelis, sunkus, tvirtos struktūros, žievė sausa, netgi kiek padžiūvusi, o sėklos lengvai apčiuopiamos ir jaučiamos, granatą paėmus į rankas. Ryškiai raudona vaisiaus spalva nėra rodiklis, liudijantis apie granato sunokimą.

Išsirinkus sultingą ir sunokusį granatą, kita svarbia užduotimi tampa prie vaisiaus žievelės tvirtai prilipusių sėklų išėmimas. Šis iš pirmo žvilgsnio iššūkį primenantis uždavinys neatrodys toks sudėtingas, žinant vieną svarbią kulinarinę paslaptį. Perpjaukite vaisių pusiau ir laikant jo skiltelę virš dubens, šaukštu arba peiliu lengvai daužykite į granato odelę tol, kol iš jo išbyrės visos sėklytės. Šis būdas kur kas patogesnis nei ilgas ir nuobodus sėklų lupinėjimas pirštais!

Šviežias granatų sėklas galima skanauti vienas, užšaldyti, mesti į bruknių, šilauogių ir gervuogių uogienes arba į šviežių obuolių, kriaušių, apelsinų sulčių kokteilius. Jomis smagu gardinti pusrytinę avižinių dribsnių košę, berti į maistingas avokadų, spalvotų vyšninių pomidorų, gražgarsčių ir kuskuso kruopų salotas bei papuošti ožkos sūriu apteptus duoniukus.

Vaisiaus sėklytės taip pat draugauja su viena sveikiausių mėsų – aviena. Orkaitėje apskrudęs mėsytės šmotas, laukinių ryžių kupstelis, garuose troškintos morkos, cukinijos ir kaliaropės, keli ugningi aitriosios paprikos griežinėliai, truputis tarkuotos žaliosios citrinos žievelės, šviežių kalendrų, mėtų sauja ir šaukštas skrudintų sezamų sėklų aliejaus… Patiekalas, vertas ypatingų savaitgalio pietų!


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.