Laikas, tiksintis pagal Briuselio kopūstus

Rinkis sveikiau • 2018 m. Balandžio 11 d.
Atkeliavo spalis – Briuselio kopūstų metas. Jų sezonas truks iki kovo mėnesio, taigi pats metas imtis gamybos. Šie kopūstėliai primena žaislinę kopūsto versiją – kompaktiški, nedidukai ir labai mieli. Svarbiausia – nesugadinti ir nepervirti, kad daržovė išliktų tvirtos formos ir... kad netektų ilgai vėdinti namų!

Žvilgterėkite į laikrodį: kiek laiko šį vakarą galite skirti virtuvei? Pagal tai išsirinkite jums tinkamiausią Briuselio kopūstų paruošimo būdą*.

Supergreitis – virimas arba garinimas

Trukmė: 5–10 minučių.

Rekomendacijos: virti reikėtų atidengus puodą, kad kopūstai išliktų skaisčiai žalios spalvos. Taip pat nepagailėkite vandens – tai padės išsklaidyti kartumą, retsykiais būdingą šiai daržovei.

Norisi papildomo skonio? Vandenį keiskite sultiniu!

Viduriukas – kepimas keptuvėje

Trukmė: 10–15 minučių.

Rekomendacijos: kepdami įberkite rudojo cukraus – jis karamelizuosis ir padės subalansuoti skonio pusiausvyrą tarp saldumo ir kartumo.

Lėta eiga – kepimas orkaitėje

Trukmė: 35–40 minučių.

Rekomendacijos: daržoves apšlakstykite aliejumi ir vienu sluoksniu paskleiskite skardoje, kepdami porą kartų apverskite.

* Prie bet kurio pasirinkto paruošimo laiko pridėkite akimirkas, skirtas pasirengimui: Briuselio kopūstus patariama nuplauti drungno vandens srove, truputį patrumpinti kotelius, nuskabyti pavytusius lapelius ir suvienodinti dydį, kad tolygiai išvirtų ar iškeptų (didžiausius padalinti į keturias dalis, vidutinius – perpus, o mažuosius palikti visus).

Kaip patikrinti, ar JAU? Pabadykite šakute ar peilio galiuku – turėtų lengvai smigti į daržovę.


Populiarūs straipsniai

Svarbu!

Informaciją apie tai, kokią mažiausią kainą per 30 dienų laikotarpį iki kainos sumažinimo „Rimi“ taikė leidinyje nurodytoms negreitai gendančioms prekėms rasite e. parduotuvėje ir prekybos vietose (atitinkamos prekės kainolapyje).