Krevečių paruošimo būdai – nuo klasikos iki egzotikos

Rinkis sveikiau • Balandis 12
Kai keptuvėje ima čirškėti krevetės, namai prisipildo Viduržemio jūros šalių virtuvių kvapų. Mintimis ilgai netrukę nusikeliame į jaukų restoranėlį jūros pakrantėje... Pojūtį dar labiau sustiprina karštoje ugnyje apskrudusių česnakėlių, sultingų pomidorų, aitriosios paprikos, žaliosios citrinos sulčių ir šviežių petražolių aromatai.

Virtuvės meistrai krevetes kepa alyvuogių aliejuje arba svieste. Bet kuriuo atveju, kepimo pagrindo ypatingai gailėti neverta – juk kas gali būti gardžiau, nei jūros gėrybių troškinimo metu susidariusios sultys. O kaip skanu į jas mirkyti traškias, ką tik paskrudintas čiabatos ar prancūziško batono riekeles!

Krevetės (pamaišomos ir pavartomos) kepa apie 5–7 minutes, kol įgauna rausvą atspalvį. Svarbu sekti kepimo laiką, nes užsižiopsojus teks valgyti kietas ir peržiuvusias jūrų gėrybes. Be nepakeičiamojo ingrediento – kapotų česnako skiltelių – ruošdami krevetes neapsieisite. Juos galite sutrinti su druska ir šviežiai maltais pipirais (tinka ne tik juodieji, bet ir raudonieji ir baltieji).

Jei krevetes norite paskaninti ir kitais produktais, rinkitės saliero stiebus, šviežius bei džiovintus pomidorus, įvairiaspalves paprikas, šviežias kalendras. Šias jūrų gėrybes skanu troškinti kokosų piene arba šviežiose apelsinų sultyse, na, o jei iš jų sumanėte gaminti salotas – nepamirškite avokado, mango, meliono ir mėlynojo svogūno.


Populiarūs straipsniai

Slapukai padeda užtikrinti, kad ateityje Jūsų apsilankymai šioje svetainėje būtų patogesni. Toliau naršydami šiame puslapyje Jūs sutinkate su šio puslapio slapukų taisyklėmis.