Jei morka yra mėgstamiausia jūsų daržovė

„Rinkis sveikiau“ straipsniai • 2018 m. Balandis 11 d.
Traškios, maloniai salstelėjusios morkos ypatingos tuo, kad jos puikiai dera kone visuose patiekaluose. Tiek nuo stalo tuojau pat pradingstančiose šviežių daržovių salotose, tiek kokteiliuose, tiek aromatingose žuvies ir mėsos patiekalų garnyrų kompozicijose. Pritariantiems šiems teiginiams siūlome skaityti toliau ir sužinoti, ko gardaus galima pagaminti iš šių daržovių.

Jei svajojate apie sveikuolišką kokteilį. Jo paruošimui jums reikės: dviejų didesnių morkų, kelių obuolių ir kriaušių, pusės žaliosios citrinos sulčių, trupučio šviežio imbiero šaknies, žiupsnio malto cinamono ir šaukštelio medaus. Daržoves sutarkuokite, gautą masę ir likusius ingredientus sudėkite į trintuvą, gerai išplakite ir skanaukite. Gėrimą galite paskaninti šviežių melisų lapeliais.

Jei mėgstate šviežių morkų salotas, šio patiekalo gamybai naudokite alyvuogių aliejų, šviežiai spaustas citrinos sultis ir traiškyto česnako skilteles. Akcentas – šviežių kalendrų lapeliai, žiupsnis juodųjų pipiriukų, šaukštelis malto kumino ir skrudinti lazdyno riešutai.

Idėja garnyrui. Nesvarbu, kas taps svarbiausiuoju valgio „herojumi“ – žuvis, mėsa – gaminant garnyrą su keptomis morkomis, kartu į keptuvę verta mesti pjaustytus saliero stiebus, cukinijas, mėlynuosius svogūnus, konservuotus kukurūzus bei pomidorų gabalėlius. Čia taip pat tiks ir pievagrybiai bei kiti jūsų pamėgti grybai. Garnyrui bebaigiant kepti, jį apibarstykite morkų skonį pabrėžiančiais ir išryškinančiais maltais česnakiniais pipirais. Papuoškite šviežiais smulkintais krapais, petražolių lapeliais ir tiekite prie pagrindinio patiekalo.


Populiarūs straipsniai